SMJENA NA VRHU

Sony snižava cijene PlayStationa 3

10.11.2009 u 08:31

Bionic
Reading

S obzirom na nižu cijenu PlayStationa 3, stručnjaci predviđaju da je napokon došlo vrijeme za to da Sonyjeva igračka zasja u punom svjetlu

Predstavljanjem novog, redizajniranog PlayStationa 3, o čemu smo pisali, stiglo je i sniženje cijena, pa je tu popularnu konzolu moguće nabaviti za samo 299 eura. Kažemo samo, jer 2006. kada je PlayStation 3 predstavljen Sony je nabio cijenu od čak 600 dolara čime je to bila najskuplja konzola na tržištu, a uz manjak velikih hitova, mnogi su sumnjali da će uspjeti ostvariti značajnije prodajne rezultate.

Ipak, Sony od 'trojke' nije digao ruke, već dogovarao nove ekskluzivne naslove što je na kraju rezultiralo bogatom ponudom videoigara, a dodamo li tome i nižu cijenu, nije čudo da analitičke kuće predviđaju novi poredak na svjetskoj ljestvici najprodavanijih. Začetak toga mogao se naslutiti još prošlog mjeseca kada je PlayStation 3 prvi put u povijesti po prodaji nadmašio konkurentske Xbox 360 i Wii, a pravi bum i nevolje Microsoft očekuje u idućih mjesec dana kada započinje potrošačka groznica.