SKUPA LOMAČA

Escobar spalio dva milijuna dolara da se zagrije

04.11.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Jedan od najbrutalnijih i najzloglasnijih dilera kokaina u povijesti, Kolumbijac Pablo Escobar, spalio je nevjerojatnih dva milijuna dolara kako mu kćerki ne bi bilo hladno jedne noći dok su bili u bijegu

Sebastian Marroquin, koji se prije promjene imena zvao Juan Pablo Escobar, sin je zloglasnog kralja kokaina i taj je događaj prvi put prepričao za kolumbijski magazin Don Juan.

Escobar je navodno zapalio lomaču koristeći dolarske novčanice u skrovištu u planini dok je bježao od vlasti. Na taj se potez odlučio nakon što je otkrio da mu kći Manuela pati od hipotermije. Lomaču na kojoj su spalili novčanice vrijedne oko dva milijuna dolara također su koristili za pripremanje hrane.

Escobarov je sin magazinu Don Juan također otkrio da mu je paranoični otac milijarder kupio vlastitu taksi tvrtku kako bi uvijek znao kad  u njihovo rodno mjesto Medellin dođe neki stranac. Obitelj je selio svakih 48 sati kroz petnaestak skrovišta koja je imao po cijelom gradu. Pritom bi im vezao oči da ne vide put u slučaju da ih netko otme ili zarobi.

Bio je dugogodišnji vođa zloglasnog kartela Medelin, a ubijen je u prosincu 1993. godine dok je pokušavao pobjeći policiji. Na vrhuncu svoje moći, 1989. godine, magazin Forbes ga je postavio na sedmo mjesto najbogatijih ljudi na svijetu, procijenivši njegovo bogatstvo na oko 30 milijardi dolara

Sebastian je nakon očeve smrti s obitelji preselio u Argentinu.