Funtime FLY ME TO THE MOON

Za nekoliko godina otvara se hotel u svemiru?!

Tvrtka koja kani 2012. otvoriti prvi hotel u svemiru priopćila je u ponedjeljak da se sve razvija po planu, unatoč kritičarima koji sumnjaju u tu investiciju, vrijednu više milijardi dolara, te vremenski okvir za njezinu gradnju

Španjolski arhitekti hotela po imenu Galaktičko svemirsko odmaralište kažu da će boravak s trima noćenjima stajati tri milijuna eura, a u cijenu je uključeno osam tjedana pripreme i vježbe na nekom od karipskih otoka.

Dok borave u hotelu, gosti će 15 puta na dan vidjeti izlazak sunca i poći na put oko svijeta svakih 80 minuta. Nosit će posebna odijela, tako da će moći puzati po svojoj sobi i prianjati uza zidove poput Spidermana.

Po njihovim planovima, svoj će svemirski projekt početi kapsulom smještenom 450 kilometara iznad Zemlje, koja će kružiti brzinom od 30 tisuća kilometara na sat, a moći će primiti četvero gostiju i dvojicu astronauta-pilota.

Gostima će trebati dan i pol da stignu do hotela, koji je predsjednik tvrtke Xavier Claramut, bivši aerosvemirski inženjer, usporedio s planinarskim domom bez osoblja koje će dočekati putnike. Do hotela će putovati raketom koja će pristati uz kapsulu i nakon tri dana ponovno se raketom vratiti na Zemlju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više