Funtime VIRTUALNI UZORI

Savršena tijela likova frustriraju igrače

  • Autor: D.R.
  • 5.1.2009 9:41:41
  • 30.12.2008 14:00:00

Novo je istraživanje pokazalo da nisu samo modeli i glumci ti koji izazivaju zavist 'običnih smrtnika', to čine i savršeno oblikovana tijela likova u videoigrama

Lara Croft, Snake iz Metal Gear Solida ili bilo koji drugi pamtljivi računalni likovi iz videoigara koje ugošćuju nabildane muškarce i žene savršenih proporcija izazivaju pad samopouzdanja kod igrača. Zaključak je to novog istraživanja koje su proveli profesor Richard Harris sa Sveučilišta u Kanzasu i njegov asistent Christopher Barlett. Dvojac je muški dio ispitanika izložio igri WWF Wrestlemania 2000 u kojoj se pojavljuju američke hrvačke zvijezde poput The Rocka i Undertakera, dok su žene igrale neimenovani sportski naslov na temu odbojke na plaži s atraktivnim djevojkama u oskudnoj odjeći.

Nakon intervjua prije i poslije igranja, ispitivači su došli do zaključka da je čak i kratkotrajno igranje takvih igara od petnaestak minuta kod ispitanika izazvalo značajan pad samopouzdanja i veće nezadovoljstvo vlastitim izgledom. Kako kaže profesor Harris, ovi su rezultati uznemirujući jer su videoigre sve značajniji element moderne kulture i života općenito.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više