SULUDE MASKE LOPOVA

Tange, grane i ljepljive trake za uspješne pljačke

30.10.2009 u 11:47

Bionic
Reading

Policija je prošli tjedan bez muke uhvatila dvojicu provalnika jer su lice maskirali crnim vodootpornim markerom. Nisu oni jedini koji su mamili više smijeha nego suza - neki su na lice stavljali tange, neki plastične vrećice, i nikad nije bilo uspješno

Banditi u tangama

Tako su mediji od milja prozvali dvojicu lopova koji su prošle godine opljačkali benzinsku stanicu u Arvadi u Coloradu, sakrivši lica ženskim tangama. Joseph R. Espinoza (24) i Joaquin Rico (19) nekoliko su puta mlatnuli službenicu u glavu da bi maznuli sto dolara i 37 kutija cigareta, a policija ih je pronašla pomoću nadzorne kamere. Jer premda su im lica kako-tako bila sakrivena gaćicama, Espinoza je zaboravio pokriti karakterističnu tetovažu.




Lopov maskiran u drvo

James Coldwell (49) ušetao je nenaoružan prije dvije godine u banku u Manchesteru i zatražio novac. Službenica mu ga je bez puno prigovora predala zbog činjenice da je čovjek bio maskiran - u drvo! Oko glave je ljepljivom trakom pričvrstio grane i premda su mu one sakrile veći dio lica, svjedoci su ga ipak kasnije prepoznali.




Mumificirani lopov

Kad je pljačkaš, kasnije identificiran kao 24-godišnji Kasey G. Kazee, prije dvije godine ušao u dućan alkoholnim pićima u Ashlandu u Oregonu, blagajnica je ostala u šoku. I dok joj je prijetio fizičkim nasiljem ako mu ne preda novac iz blagajne, onda je i dalje gledala u njegovu masku. Kaseyjevo lice bilo je u potpunosti oblijepljeno debelom ljepljivom trakom. Ostavio je male otvore za oči i usta, dok je ostatak prekrio pa je izgledao poput mumije. No maska ga nije uspjela spasiti - nekoliko ulica dalje sustigli su ga čuvar iz dućana i neke mušterije.




Pljačka s plastičnom vrećicom na glavi

Premda nadzorna kamera ne otkriva mnogo, lopov koji se maskirao prekrivši se velikom prozirnom plastičnom vrećom očito nije razmišljao previše. Naime, dok je on pljačkao dućan, trgovac je uspio izaći, ali se zadržao kod vrata i umjesto da, recimo, zaključa provalnika u dućanu, ovaj ga je još uspio maznuti na izlazu. Lopov je galantno, i dalje s najlonom na sebi, otrčao u nepoznatom smjeru, a kad je nestao bez zraka, nije poznato...