MULTIKULTURA U SAD-U

Kazna za vozače koji ne govore engleski

25.10.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Kazne su bile izrečene mnogim Hispanoamerikancima do trenutka dok šef policije Dallasa nije shvatio da policajci iz njegove službe naplaćuju kazne vozačima koji ne govore engleski te ih udaljio s dužnosti

'Bio sam doista iznenađen i šokiran kada sam shvatio da se tako nešto može dogoditi u gradu kao što je Dallas, koji je poznat i po svojoj kulturnoj raznolikosti', izjavio je šef policije Dallasa David Dunkle, koji je nakon progutane knedle morao postupke svojih zaposlenika opravdati pred javnosti, javlja portal wfaa.com, naglašavajući da se na kraju ipak ispričao hispanoameričkoj zajednici u Dallasu. 

 

Naime, slučajevi kažnjavanja vozača koji nisu govorili engleski izbio je na vidjelo kada se jedna od kažnjenih vozačica obratila sudu i ispričala zašto je kažnjena. Sveukupno je, nakon provjere slučajeva, otkriveno čak 39 prekršaja koje su počinila šestorica policajaca. Možda bi i građani Hrvatske mogli iz ovoga izvući pouku - ponekad kazne treba provjeriti, pa i prijaviti nadležnim organima.