PROPALA AKCIJA

Nijemci se ipak ne odriču nasilnih videoigara

26.10.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Prošle subote je Aktionsbündniss Amoklauf Winnenden organizirao javno bacanje nasilnih videoigara na koje se odazvala šačica igrača

Aktionsbündniss Amoklauf Winnenden je udruga koju su osnovale žrtve manijakalnog pohoda Tima Kretschmera u ožujku ove godine, za što su svi optužili videoigre jer je spomenuti dan prije ubojstava igrao Far Cry 2. Da ne ulazimo u rasprave oko medijskog piskaranja, vratimo se na temu, a to je udruga koja je prošle subote pozvala sve roditelje i igrače da javno bace u smeće nasilne videoigre, a da bi povećali interes, jedan od sudionika ovog prosvjeda dobio je dres koji su potpisali njemački nogometni reprezentativci.

Prema nekim navodima, tijekom subote su prikupljene dvije igre za PS2, jedna za Gameboy i neoznačeni CD, a udruga tvrdi da su do kraja dana sakupili čak 12 igara od osoba koje su odlučile odbaciti nasilje u igrama. Prema njima, akcija je bila uspješna, no imamo osjećaj da potpisi nogometaša ipak nisu dovoljan mamac da bi se igrači tek tako odrekli videoigara.