Funtime GAMEREPORT

Grand Theft Auto IV konačno za PC

Nakon dugih mjeseci čekanja, GTA IV je konačno stigao i na osobna računala!

Momci i cure iz Rockstar Gamesa konačno su omekšali svoja tvrda srca te i PC vlasnike počastili svojom najpoznatijom igrom. GTA IV je na konzolama nove generacije debitirao prije više od pola godine. Njegova matična kompanija odbijala je davati bilo kakve informacije o eventaulnoj PC inačici, da bi samo prije par mjeseci pustila glas - 'GTA IV PC stiže'. I evo ga! Je li sve ono što smo očekivali? Koristi li moćne potencijale PC platforme? Hm, za taj ćete odgovor ipak morati pogledati videoprilog.

Ovdje ćemo se dotaći tek nekih PC specifičnosti. Jedan od najboljih štoseva računalnog GTA je to što u igri možete stvarati kratke akcijske filmiće. Nakon što napravite neku vratolomiju, samo pritisnite tipku F2 i igra će zabilježiti 30 do 50 sekundi prethodne akcije. Tu animaciju zatim možete obrađivati u priloženom editoru. Uz pomoć nekoliko jednostavnih alata moguće je napraviti stvarno svašta. A kada stvorite svoje prvo remek-djelo, pošaljite ga na internet, to jest na tzv. Rockstar Social Club.

Tamo se već nalaze uraci drugih GTA IV igrača od kojih su neki stvarno fascinantni. Sljedeća novost je ta što u igri možete slušati i glazbu s vašeg tvrdog diska. Pa kako vam paše - rock, hip-hop ili narodnjaci. Zadnja veća novost je multiplay s istovremenim sudjelovanjem do 32 igrača. Podsjetimo, na konzolama ih je moglo biti maksimalno 16. Grafika u igri je bolja nego ikad, s tim da je najviše profitirao pogled u dubinu, koji seže od jednog do drugog kraja Liberty Cityja.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više