U SLUŽBI MOKRIH MAJICA

Vatrogaskinjama dali prozirne uniforme

20.10.2009 u 14:44

Bionic
Reading

Bijesne vatrogaskinje podigle su veliku prašinu i peticiju na Facebooku nakon što su im u vatrogasnom društvu čije su članice dali žute uniforme koje su posve prozirne kad se smoče

Budući da se vatrogasci često dovode u situacije u kojima su slučajno poliveni vodom, ne čudi da su volonterke u Australiji digle bunu nakon što su shvatile da su umjesto klasičnih tamnoplavih uniformi dobile žute, prozirne.

Više od 600 vatrogaskinja volonterki potpisalo je peticiju i pridružilo se grupi na Facebooku koja zahtijeva da se žute uniforme zamijene tamnoplavima. Vatrogaskinje su se požalile da, kad se znoje, koriste šmrkove, pune tankove vodom ili kad kiši, muške kolege lako mogu vidjeti kakvo donje rublje nose.

Vatrogaskinje, osim što ne rade glamurozan posao, ne žele da ih drugi gledaju kao seksualne objekte i takav potez smatraju ponižavajućim.

Vatrogasno se društvo ogradilo tvrdeći da su žute uniforme besplatne i zato podijeljene volonterima, dok se tamnoplave plaćaju. Prednost žutih uniformi vide i u tome što su rađene od tanjih materijala, zbog boje su vidljivije i upijaju manje topline od tamnijih.