Funtime BUKA OD 111,6 DECIBELA

Britanka hrkanjem glasnija od mlaznog aviona

  • Autor: A. S.
  • 16.10.2009 13:09:57
  • 16.10.2009 12:08:09

Jenny Chapman izabrana je za osobu u Britaniji koja najglasnije hrče što i ne čudi s obzirom na to da je u konkurenciji visinom decibela potukla i mlazni avion

Na nesreću svoga muža, gospođa Chapman (60) hrče svaku večer jačinom od 111,6 decibela, čak šest decibela jače od buke koju proizvodi motor mlaznog aviona i jedan decibel više od skvičanja svinje.

Umirovljena bankarica noću nesvjesno može nadglasati centrifugu veš mašine, kamion dizelaš, traktor i jureći ekspresni vlak. Redovito hrkanjem budi samu sebe kao i muža Colina koji zbog buke barem pet dana u tjednu spava u odvojenoj sobi. Unatoč tome, brak im funkcionira već 18 godina.

Jenny hrče cijeli život, a jedno od najranijih sjećanja joj je kad ju je sestra usred noći uštipnula za nos kad je imala pet godina. Tijekom godina isprobala je sve lijekove, medicinske i alternativne metode te čak razmišljala o operaciji.

Prošli vikend sudjelovala je u dvodnevnom kampu za suzbijanje hrkanja gdje je bila glasnija od četiriju muškaraca i dviju žena koji su se osim nje prijavili.

Točan uzrok hrkanja se ne zna, ali previše hrane i alkohola, problemi s nosnim putevima kao i mekim nepcem koje tvori ždrijelno suženje neki su od faktora koji utječu na ovu nezgodnu pojavu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više