BUGARSKI SRETNICI

Na lotu dva puta zaredom izvučeni isti brojevi

17.09.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Bugarski ministar sporta Svilen Nejkov u srijedu je odredio da se pokrene istraga nakon što su na nacionalnoj lutriji dva vikenda zaredom izvučeni isti brojevi

Brojevi 4, 15, 23, 24, 35 i 42 izvučeni su na nacionalnoj bugarskoj lutriji 6. rujna. No ipak je 18 ljudi zaokružilo iste brojeve već u sljedećem kolu, 10. rujna, i nisu bili u krivu jer su upravo ti isti brojevi ponovno ispali iz bubnja.

'Vjerojatnost da se tako nešto dogodi je 4,2 milijuna prema jedan', komentirao je matematičar Mihail Konstantinov i dodao da se to ipak može dogoditi. Tri od magičnih šest brojeva pojavili su se i treći put u izvlačenju 13. rujna.

Potpredsjednica lutrije Maria Yaneva isključila je mogućnost manipulacije, rekavši da su brojevi izvučeni različitim redoslijedom. Osim toga, izvlačenje se odvija pred stručnom komisijom koja garantira regularnost i prenosi se uživo na televiziji.

Osamnaest sretnika koji su u drugom kolu pogodili brojeve podijelili su iznos i svatko je dobio 5.197 eura, dok u prvom izvlačenju nije bilo dobitnika.