EUROPSKA TURA

Obišli 19 zemalja u jednom danu

19.11.2014 u 14:05

Bionic
Reading

Trojica otkačenih Norvežana postavili su novi svjetski rekord u najviše posjećenih zemalja u jednom danu

Tri prijatelja iz Norveške postavila su novi Guinnessov rekord u najviše posjećenih zemalja u 24 sata. Gunnar Garfors, Tay-young Pak i Øystein Djupvik posjetili su 19 zemalja u samo jednom danu. Dosadašnji rekord iz 2012. bio je 17 zemalja u jednom danu.


Ekipa se držala tri jednostavna pravila – morali su biti stajati na tlu u svakoj zemlji, završiti sve posjete unutar 24 sata i na kraju imati dokaz da su to učinili. Avanturisti su počeli svoje putovanje u Grčkoj, a zatim nastavili kroz Bugarsku, Makedoniju, Kosovo, Srbiju, Hrvatsku, Bosnu, Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Slovačku, Češku, Njemačku, Nizozemsku, Belgiju, Luxemburg, Francusku, Švicarsku, a završili su u Lihtenštajnu. Nevrijeme ih je spriječilo da stignu u 20. zemlju – Italiju.

'Bilo je to fantastično putovanje. Sad to moramo slaviti 24 sata', rekao je 39-godišnji Garfors.

Glavni sponzor ove neobične avanture bila je kladionica koja je organizirala jedinstveno klađenje na to kojim će redoslijedom ekipa posjećivati države i hoće li uspjeti postaviti novi rekord.

Tijekom postavljanja rekorda, Garfors i prijatelji su unajmili tri automobila i dva puta su letjeli zrakoplovom – iz Makedonije u Srbiju te iz Austrije u Njemačku. Uglavnom su jeli u automobilu jer su stajali samo zbog benzina.