NAJBIZARNIJE NA EBAYU

Prodajem mrtvu vilu i okamenjenu žabu

16.09.2009 u 09:30

Bionic
Reading

Mrtva vila, okamenjena žaba, teglica na suncu osušenih osa i mutirani krastavac nisu predmeti koji vam trebaju za bizarne vudu čarolije, već su samo neki od potpuno čudnih predmeta koje možete naći u prodaji na eBayu u kategoriji 'everything else'

Ako ste se zasitili uobičajenih online aukcija i tražite nešto novo i neobično uz kolekciju šešira, cipela ili parfema, onda je rubrika 'everything else' na eBayu idealno odredište za vas. Premda ne biste vjerovali što se tamo sve može naći, a još manje da bi to netko zaista kupio, Telegraph je napravio popis najbizarnijih predmeta koje su mogli pronaći.

Mrtva vila

Vrh liste svakako zauzima mrtva 'vila' koja je upravo jučer kupljena za 51 dolar. Skelet bića s krilima, koje na žalost nalikuje Zvončici i ne izaziva nikakve pozitivne osjećaje, prodan je u teglici, a prodavatelj se sam dočepao bizarnog kosturića prije nekoliko mjeseci na dvorišnoj rasprodaji.

Nije mogao odoljeti neobičnom izgledu nestvarnog bića, ali nakon što se njegova mačka uporno pokušavala dočepati vile zatvorene u tegli, zaključio je da je vrijeme pronaći joj novog vlasnika. Vrstu navedenog predmeta nikako nije moguće dokazati, osim ako se ne ukaže Petar Pan i identificira svoju najbolju prijateljicu.

Raskomadano tijelo lutke iz izloga

Spoznaja da jako dobro znamo o čemu je riječ kod sljedećeg predmeta ponuđenog na aukciji na eBayu ne ublažava činjenicu da je riječ o nečemu posve suludom. Biste li vi kupili raskomadano tijelo silikonske lutke iz izloga? Pretpostavljamo da je odgovor negativan, jer se ni na eBayu nitko nije oglasio do završetka ponude. Tome je možda kumovala i početna cijena od 1.600 dolara!

No aktualni vlasnik, u potpisu predmeta na aukciji, privlači kupce činjenicom da lutka nikada nije bila 'korištena', samo 'izložena'. Također je preporuča nekome s bujnom maštom jer smatra da bi kreativne osobe iz nje mogle izvući veliku korist i vratiti uložen novac. Osim toga, lutka je i na dodir nevjerojatno realistična. Međutim, zaboravio je naznačiti mora li lutka zauvijek ostati osakaćena ili postoji mogućnost ponovnog sklapanja udova na trup.

Okamenjena žaba

Samo se jedan korisnik pomamio za okamenjenom mrtvom žabom i izdvojio za nju cijela dva dolara. No u ovom je slučaju, od samog predmeta još je zanimljivija priča. Naime, prodavatelj je neobični predmet otkrio dok je nedavno usisavao sobu, što očito duže vrijeme nije radio. Pronašao ju je iza trosjeda.

Kako je prvo pomislio da je riječ o nekom ružnom kukcu, uzeo je papirnatu salvetu da ga pokupi i baci, no kada je shvatio da je to okamenjena žaba, ražalostio se i odlučio poštedjeti mrtvu životinju smrdljiva smeća. Na koncu je poslušao mamin prijedlog da je ponudi na eBayu, a budućem je kupcu poručio: 'Uživajte u svojoj mrtvoj žabi!'

Mrtve osušene ose u teglici

A ako već uživate u mrtvoj žabi, ne vidimo razloga zašto ne biste uživali i u mrtvim osama. Štoviše, posušenima na suncu. Početna cijena od 99 centa doista nije pretjerana, ali čini se da ni to nije bilo dovoljno. Aukcija je završila 14. rujna, ali teglica posušenih osa nije prodana. Očito ih posjetitelji nisu smatrali ni dolara vrijednim.

Rame za izderavanje

Ne možemo reći da nismo čuli za agencije koje nude self-help savjete i s dvije-tri rečenice iz 'Galeba Jonathana Livingstona' vam rješavaju životne probleme, ali na pojedince koji iznajmljuju sebe kao platformu za izderavanje još nismo naišli. Eto, i to se promijenilo, u rubrici 'everything else' na eBayu. Ako vam zatreba rame za izderavanje, slobodno nazovite ovog studenta i recite mu sve što niste mogli stvarnom krivcu za vaše probleme.

Naime, Justin Vames pronalazi razne načine da bi zaradio džeparac tijekom studiranja, pa je tako na eBayu ponudio svoje usluge slušača. Aukcija je dosad stigla do cifre 4,95 dolara, a preostalo vam je još samo deset sati. Za tu cijenu možete nazvati Justina i imate deset minuta za istresanje negativne energije u kojem god obliku želite, a kao ekstra ponudu Justin nudi i besplatni razgovor o problemima.

No nije ni to sve! Surfajući istom kategorijom pronašli smo još jedan mladićev oglas u kojem nudi svoje pjevačke usluge. Za samo 9,95 dolara Justin će vam preko telefona otpjevati koju god pjesmu želite. Vjerojatno postoji opcija prethodnog dogovora, ali o tome se mogu informirati samo ozbiljni ponuđači.

Kolačić s licem

OK, zbilja je neobičan doživljaj iz pećnice izvaditi dvadesetak čokoladnih keksa od kojih samo jedan zbilja gleda u vas. Ali bez obzira na njegovo umiljato lice, okice kojima namiguje i kiseli osmijeh, kolačić bez iznimke treba pojesti. Ne shvaćamo potrebu čuvanja. A ne shvaćaju vjerojatno ni posjetitelji eBaya koji nisu odreagirali na aukciju kolačića s licem koji je ponuđen za 20 dolara.

Možda bi situacija bila drugačija da se umjesto 'običnog' lica čokolada rastopila u liku Djevice Marije ili Isusa, ali svete kolačiće ćemo još neko vrijeme morati pričekati. Premda ne sumnjamo da će i njihovo vrijeme doći. Do tad smo prisiljeni zadovoljiti se nekakvim bizarnim vilama i mrtvim životinjama.