ZABAVNI PROLAZAK VREMENA

10 najboljih timelapse snimki

19.10.2014 u 09:18

Bionic
Reading

Timelapse snimke nastaju fotografiranjem iste stvari iz istog kuta veliki broj puta tijekom dužeg vremena. Takvi filmovi mogu oduzeti dah ljepotom ili grandioznošću onoga što je na njima, no mogu biti i vrlo zabavni ako su im tema neuspjeh ili nemirna djeca

Nemirni blizanci

Nije lako biti majka dvojice blizanaca. Samo pitajte 21-godišnju Norvežanku Henriette Jonassen koja je snimila kako izgledaju njezini pokušaji da svoje trogodišnje klince, Nathaniela i Leona, pospremi u krevet!


Fotorealistični crtež Robina Williamsa

Svatko se sjeća i iskazuje poštovanje prema svojim idolima na različite načine. Heather Rooney je Robinu Williamsu posvetila vrlo vjeran crtež olovkom. Za to nevjerojatno djelo trebalo joj je oko 30 sati.


Pariz

Paul Richardson iz Manchestera obožava raditi timelapse snimke od svojih fotografija. Nedavno je napravio malu turističku razglednicu Pariza.


Svaki dan jedan selfie – pa tako osam godina

Možda najbolji primjeri timelapse snimki su one ljudi kroz godine. Korisnik YouTubea, dumo, napravio je nevjerojatnih 2.900 fotografija samog sebe od 2006. do 2014. godine.


Nedostatak suradnje

Profesionalni fotograf pokušavao je slikati klinca kako uništava tortu, no mali Josh Holford učinio je sve samo ne ono što je trebao. Fotograf Bradley Lever priznaje da se nikad u životu nije toliko namučio. Čisti urnebes!


Gradnja stadiona

Ponekad je zanimljivo na brzinu pogledati proces koji je trajao 29 mjeseci, poput gradnje Levijevog stadiona u Santa Clari u Kaliforniji.


Panamski kanal

Panamski kanal je u kolovozu 2014. godine proslavio svoj 100. rođendan, pa ne iznenađuje što je netko napravio sjajnu timelapse snimku tog svjetskog čuda kroz koje prolazi oko pet posto svjetskog pomorskog prometa.


Odrastanje

Nizozemski filmaš Frans Homfmeester svakoga dana fotografirao je svoju kćer Lotte, otkad se rodila 1999. godine pa sve do njene 14. godine. Od tih slika nastao je jedan od najgledanijih timelapse filmova na YouTubeu.


Vrlo sažetih devet mjeseci

Clarie Pasquier i Ian Padgham su trudnoću i rođenje djeteta saželi u samo šest sekundi. Moramo im priznati, odlično su isplanirali fotografiranje trudnoće, a još bolje te slike montirali u samo šest sekundi.


Zemlja

Nesumnjivo najbolja timelapse snimka je ona Zemlje iz Međunarodne svemirske postaje. Kratki film počinje nad Pacifičkim oceanom, a tijekom jedne minute izmjenjuju se noć i dan iznad Sjeverne i Južne Amerike te Antarktike. Cijelu snimku uokviruju zvijezde koje se vide u pozadini.