MUZEJI I KLADIONICE

Čudovište iz Loch Nessa završit će u Londonu

14.09.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Ako bude pronađeno, rastrubljeno čudovište iz Loch Nessa završit će u britanskom Prirodoslovnom muzeju. Kladioničarska tvrtka William Hill, naime, stavila je koeficijent 500 uz okladu da će Nessie biti pronađena ove godine. Muzeju plaćaju godišnju proviziju za slučaj da im zatreba stručna analiza tijela, uz obećanje da će im dati leš na izlaganje

Tajni ugovor kladionice William Hill i londonskog Prirodoslovnog muzeja (Natural History Museumugledao je svjetlo dana voljom muzejskih vlasti. Zanimljiv deal iz 1987. definira godišnju naknadu koju kladionica mora plaćati muzeju u slučaju da čudovište iz jezera Loch Ness bude uhvaćeno te im bude potrebna autopsija i potvrda autentičnosti. Osim to malo keša, što je u zbroju zadnjih 12 godina muzeju donio 22,000 funti, muzej također dobiva pravo na leš mitske jezerske zvijeri.

Za dokaz postojanja Nessie kladionica nudi koeficijent 500, a za Jetija 200.

'Sretni smo što odnos s muzejom još uvijek traje. Kao što smo ovisni o ljudima iz vremenske prognoze kod oklada o snijegu na Božić, tako računamo na eksperte iz muzeja da nam kažu je li tijelo koje netko eventualno pronađe stvarno čudovište iz Loch Nessa', kaže Graham Sharpe iz Wiliam Hilla.

Iz muzeja poručuju da je oko 90 posto života na zemlji još neotkriveno te da njihovi znanstvenici svake godine sudjeluju u otkrivanju, imenovanju i skupljanju vitalnih informacija o novim vrstama i načinu na koji se odnose prema drugima.