POTAPANJE BRODOVA

Svjetsko prvenstvo u igri potapanja brodova u Rijeci

20.10.2014 u 10:17

Bionic
Reading

Cilj je ovoga projekta podizanje svijesti o vrijednosti riječke industrijske baštine s ciljem iznalaženja prostora s trajnim muzejskim postavima najznačajnijih riječkih industrijskih spomenika

Projekt će se realizirati uz svesrdnu pomoć Muzeja grada Rijeke, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Lučke uprave Rijeka te uz tehničku podršku Grada Rijeke.

U skladišnom prostoru, odnosno hali nekadašnje tvornice Torpedo (danas u vlasništvu tvrtke Jedinstvo" uz lansirnu rampu bit će postavljena izložba o torpedu, odnosno muzejski postav spomenutih riječkih muzeja na kojemu će, uz ostale eksponate, biti postavljena i sama torpeda.

Tijekom pet školskih dana, što će prethoditi finalnom danu (25. listopada), riječki će osnovnoškolci, koji u svojim školama fakultetski slušaju predmet Moja Rijeka, organizirano pohoditi izložbu, a djelatnici muzeja održat će im tom prigodom predavanja.

Također, pribavljen je i dokumentarni film o torpedu koji će biti prikazivan u sklopu predavanja, ali i na sam dan održavanja prvenstva na kojemu će sudjelovati i 20-ak poznatih Riječanki i Riječana iz raznih društvenih sfera.
Podrazumijeva se, taj će dan biti obogaćen glazbenom kulisom, ićem, pićem i koječim drugim.
Prijave za svjetsko prvenstvo vršit će se na štandu na Korzu koji će biti postavljen tijekom idućeg tjedna.
Broj natjecatelj ograničenje pa vas pozivamo da požurite s prijavom, jer TORPEDO ne čeka!
POTOPIMO S(V)E!

Više o svemu potražite na linku Potapanje brodova Fiume