OPIJUM ZA MASE

Hranom pretvorio goste u ovisnike

17.12.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Kineski vlasnik restorana našao je naj(bolju)goru metodu da zainteresira svoje posjetitelje da se vrate – svojim je rezancima dodao sjemenke maka od kojeg se pravi opijum

Mnoge tvrtke i restorani troše desetke tisuća kuna i više na promidžbu, no kineski vlasnik ugostiteljskog objekta našao je jeftinije rješenje – za 100 dolara (oko 566 kuna) kupio je dva kilograma makovih sjemenki od kojih se pravi opijum, piše South China Morning Post


Plan kojeg bi se i Mirko S. Zlikovski posramio razotkriven je kad se 26-godišnji gost restorana Liu Juyou zbog vozačke dozvole podvrgao testu za opijate i dobio pozitivan rezultat. Policija ga je zadržala u pritvoru čak 15 dana bez obzira na to što se zakleo da ne koristi nikakve opijate.

Nakon što su ga vlasti pustile na slobodu Liu Juyou je sjeo i razmislio gdje je mogao pojesti ili popiti nešto u čemu je bila droga te se sjetio restorana koji posjećuje. Poslao je članove svoje obitelji na ručak i potom testirao njihov urin na opijate te tako otkrio da je restoranska hrana 'drogirana'.

Liu Juyou obavijestio je policiju o svom otkriću i istraga je uslijedila. Vlasnik restorana je tijekom deset dana provedenih u pritvoru priznao što je učinio, a posebna grana policije koja se bavi narkoticima obavijestila je javnost da se kemijski spojevi iz makovih sjemenki s vremenom mogu nakupiti u takvoj mjeri da izazivaju ovisnost.