GAMEREPORT

Prince of Persia – princ sa princezom

20.12.2008 u 07:00

Bionic
Reading

Vjerujete nam kad vam kažemo da ovakvog princa iz Perzije još niste igrali!

Legendarni serijal Prince of Persia na PC računalima egzistira još od devedesetih godina prošloga stoljeća. U međuvremenu je dobio pregršt uspješnih i manje uspješnih nastavaka koji su se poigravali njegovim originalnim konceptom. Najnoviji Princ iz Perzije otišao je u posve drugom smjeru. U franšizu je uveo neke novotarije, za koje možemo reći da su dobrodošle. Glavna ideja je ta da više niste sami, već je uz vas cijelo vrijeme i princeza Elika.

Pogledajte Gamereport i uživajte u prinčevoj skakutavoj akciji

Elika nije tek priglupa kulisa čiji je jedini razlog postojanja intrigiranje muške igraće populacije. Elika je pomagač. Kao prvo, pomaže princu da preskoči veće udaljenosti. Nadalje, spašava princa kada padne u bezdan. Točno, u igri ne postoji natpis 'game over' jer princ ne može umrijeti. Svaki put kad sklizne s ruba, Elika će aktivirati svoju levitaciju i nježnom rukom izvući ga na sigurno.

Neki igrači ovo će prezirati smatrajući da je igra zbog toga (pre)lagana. Točno, doista je nešto lakša te iz skakutanja oduzima grč i izazov. Međutim, zbog toga iz cijele igre anulira i frustraciju, koja je već toliko puta okaljala cijeli serijal Prince of Persia. Konačno, osnovni cilj ovakvih igara i jest ludo skakutanje i zaobilaženje prepreka (parcour), a to se bogme baš i ne biste usudili raditi da možete nadrapati na svakom ćošku. Još jedna od posebnosti ove igre je ta što je grafika izvedena u tzv. cell shadingu. Međutim, o tome se baš kao i o mnogim drugim sitnicama informirajte u videoprilogu.