NAJBOLJI POSAO

Osmogodišnjak zarađuje 100.000 dolara mjesečno

25.09.2014 u 13:18

Bionic
Reading

Evan je lice YouTube kanala EvanTubeHD koji radi recenzije dječjih igračaka. Osmogodišnji Evan toliko je popularan da mu taj 'hobi' donosi više od milijun dolara godišnje

Iako zvuči potpuno nevjerojatno, osmogodišnjak po imenu Evan provodi svoje dane igrajući se kao sva ostala djeca, no istovremeno zarađuje oko 613.000 kuna mjesečno, piše Business Insider


Evan i njegovi roditelji vlasnici su YouTube kanala EvanTubeHD na kojem dječak redovno radi recenzije igračaka i računalnih igara. Ideja je započela kao razbibriga – Evan i njegov otac snimali su oko jedan film mjesečno, no dječak je ubrzo postao vrlo popularan. Nije prošlo puno vremena prije nego što je počeo dobro zarađivati od svog 'hobija'.

'U našim recenzijama pokušavamo pružiti informacije o proizvodu uz dašak kreativnog', kaže Jared.

Kanal EvanTubeHD sad ima prodajni tim koji se bavi oglasima i ugovara poslove s raznim brendovima i tvrtkama. U pitanju nisu samo oglasi koji se pojavljuju u i oko snimki, već i same igračke koje Evan recenzira.

'Većinu novca donose reklame koje stavljamo u snimku, o čemu se brinu YouTube i Google', kaže Jared te dodaje da sav zarađeni novac ide na poseban račun za Evana i njegovu šestogodišnju sestru Jillian.

Procjenu toga koliko su dječakove snimke zanimljive, informativne i zabavne prepustit ćemo čitateljima, no dovoljno je reći da neke od njih imaju nevjerojatan broj pregleda, čak 50 milijuna.

Iako je zapravo već slavni bogataš, Evan je potpuno normalan dječak.

'Evanov dan je isti kao i druge djece – ide u školu, piše zadaće, viđa se s prijateljima i ide na karate. Nisam do kraja siguran je li svjestan koliko je popularan', kaže Jared.

Evanova mama pokušava održati njegov život normalnim i zato se njihovo obiteljsko prezime nigdje ne spominje. Obitelj ima još dva kanala – EvanTubeRaw i EvanTubeGaming – a u pripremi je i JillianTube za mlađu Evanovu sestru.