MALIM PRSTOM DO GUINNESSA

Mislite da ste sportski tip? Pogledajte ovog rekordera!

16.09.2014 u 13:05

Bionic
Reading

Indijski prvak u dizanju utega Maibam Itomba Meitei postavio je rekord u najviše zgibova napravljenih na malim prstima – čak 16 u samo 30 sekundi

Svi smo gledali neki akcijski film 'žnj' kategorije u kojem glavni junak negativcima kaže da ih može pobijediti samo malim prstom. U slučaju indijskog prvaka u dizanju utega Maibama Itombe Meiteija, to bi zapravo mogla biti istina, piše britanski Mirror


Nevjerojatni 26-godišnji snagator Meitei iz Imphala nedavno je postavio svjetski rekord u najviše zgibova napravljenih samo na malim prstima. Napravio je 16 zgibova u 30 sekundi.

Dizač utega novi je rekord postavio pred publikom, a za zgibove je koristio posebnu željeznu prečku s kolutima za prste. Namjeravao je napraviti 30 zgibova, no uspio ih je napraviti 'samo' 16.

Maibam Itomba Meitei trenirao je 14 godina kako bi uspio oboriti Guinnessov rekord u najviše zgibova na malim prstima. Tvrdi da je tijekom vježbanja uspijevao napraviti čak i 28 zgibova u jednoj minuti.

Dizač utega vjerojatno bi i uspio u svojoj namjeri, no raskrvario je prst koji mu je zapeo za oštri rub i zato je morao stati nakon 16 zgiba. Osim što se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda, Maibam Itomba Meitei drži rekorde i u indijskoj knjizi rekorda Limca i Azijskoj knjizi rekorda, a tijekom svoje karijere dizanja utega dobio je i nekoliko nagrada u tom sportu.