MOOOZAK

10 najkorisnijih stvari u slučaju napada zombija

14.09.2014 u 11:09

Bionic
Reading

Popularnost fikcije u kojoj je ljudskoj vrsti glavni neprijatelj horda zombija, ne jenjava. Zato smo odlučili napraviti listu najkorisnijih stvari u slučaju zombi apokalipse

Prikladna odjeća

Za početak vam trebaju dobre tenisice. Ako se oslanjamo na ono što znamo o zombijima, u pitanju su spora čudovišta, pa im je moguće pobjeći.

Uz dobru obuću, trebat će vam odjeća koja ima više slojeva – što zbog hladnoće, a što zbog zaraznih ugriza. Kožne jakne nisu loša ideja, a ni dobre debele rukavice od sličnog materijala.

Stvar koju apsolutno morate imati jest par marama. Komad tkanine će na odličan način spriječiti da vas smrad raspadajućih leševa natjera na povraćanje. Kad se ne brinete za svoj nos, maramu možete vezati oko čela da upija znoj dok se borite protiv zombija ili bježite od njih.

Upaljač

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je sposobnost paljenja vatre važna za preživljavanje bilo kakvog smaka svijeta. Vatra daje toplinu kad je hladno, svijetlo kad je mračno, služi za kuhanje vode i hrane te za niz drugih korisnih stvari zbog kojih danas uopće i imamo civilizaciju.

Švicarski nož

Kad kažemo švicarski nož, zapravo mislimo na bilo koji slični multifunkcionalni alat. Što više stvari možete napraviti s jednim predmetom, to bolje. Uz dobar švicarski nož dobro će vam doći i mala lagana lopata i/li pila na sklapanje.



Dobar ruksak

Osobe koje imaju snažnu želju preživjeti zombi apokalipsu, uglavnom nekamo putuju. Ako zbog ničeg drugog, moraju nekako naći hranu. Dobar čvrsti ruksak služi kao odličan način nošenja svih neophodnih predmeta kad nekamo morate ići.

Oružje

Teško je odlučiti se za samo jedno oružje koje će vam trebati da biste preživjeli napad zombija. Svatko bi trebao imati nož, s obzirom na njegovu korisnost izvan borbe, no dobar odabir hladnog oružja je i pajser jer će vam poslužiti za otvaranje raznih vrata ili kao poluga u bilo kojoj situaciji. Mala sjekira također je odličan izbor.

Vatreno oružje je korisno, no samo dok imate municiju, a i buka koju stvara može privući neprijatelje na koje niste računali. Što god nosili sa sobom, nemojte se preopteretiti. Najvažnija sposobnost koju imate je još uvijek bijeg!

Priručnik za preživljavanje u divljini

Naravno, ne govorimo o digitalnoj knjizi, već o pravom priručniku za preživljavanje. Pretpostavljamo da bilo kakav predmet koji treba struju neće dugo raditi, pa se oslonite na dobri stari tiskani format. Osim uputa kako preživjeti u divljini, dobro će vam doći i neka knjižica s detaljnim kartama države u kojoj se nalazite u slučaju da morate bježati iz mjesta u kojem se nalazite.

Voda

Ljudsko tijelo treba šest do osam čaša vode dnevno. S obzirom na to da ćete tijekom zombi apokalipse vjerojatno postati fizički aktivniji, trebat će vam i više. Dobra bočica s filterom i slamkom omogućit će vam da ne morate stalno kuhati svoju vodu te da pijete i dok se krećete.

Suha hrana

Hrana koja se sporo kvari i mali obroci s visokom količinom šećera korisni su za dane kad ne možete naći ništa konkretnije od toga. Također su odlični za kratka putovanja ili iznenadne napore poput penjanja izvan dometa zombija.

Branjivo mjesto

Jednom kad imate sve što trebate za preživljavanje, ostaje vam samo naći neko utvrđeno i lako branjivo mjesto. Predlažemo zgrade od betona koje nemaju prozore. Nemojte nasjesti na ideju trgovačkih centara jer će vas tamo dočekati svi koji su imali istu misao, pa sada više ne žele jesti ništa osim vašeg mozga.

Ljubav

Život bez ljubavi je besmislen, a osim toga, bez televizije i interneta seks će vjerojatno također postati i glavni oblik zabave kad ne tražite hranu i drvo za ogrjev. Ukratko, ljubav pobjeđuje sve – čak i zombije!