NASA UKRALA TORANJ

Berlinski TV toranj odletio u svemir

07.09.2009 u 15:30

Bionic
Reading

Video montaža na kojoj je berlinski TV toranj lansiran u svemir već mjesec dana intenzivno kruži netom. Autor je Berlinčanin koji je odrastao nedaleko od trga na kojem se nalazi poznata građevina i koji kaže da je kao dijete mislio da je toranj zapravo raketa

TV toranj na berlinskom Alexanderplatzu odletio je poput rakete u nebo - u montaži maštovitog Fabiana Tischera. Dvadesetosmogodišnjak kaže da je kao dijete mislio da je telekomunikacijska građevina raketa pa je, kako u svoja skoro tri desetljeća nije dočekao da odleti u svemir, to napravio sam, pomoću par montažnih trikova.

Kombinacijom originalnih NASA-inih audio snimaka, bibliotekom slika te par računalnih trikova, proizveo je video u kojem se toranj odvaja od tla i leti nebu pod oblake.

Simpatično naslovljen 'NASA krade berlinski TV toranj', video je privukao pažnju korisnika YouTubea, koji su ga savjetovali da nastavi s trendom te lansira i ostale poznate svjetske građevine.

'Već je bilo nekoliko novinskih članaka, zahtjeva za filmove i tisuće klikova na YouTubeu i Vimeou. Stvarno sam impresioniran', kaže Tischer koji je rad napravio i kao promociju za posao kojim se bavi – animaciju i računalnu grafiku.

Pogledajte video: