BIZARNO UGAĐANJE

10 hotelskih ponuda van svake pameti

17.08.2014 u 16:07

Bionic
Reading

Prekrasni bazeni, najnovija tehnologija, piće dobrodošlice, sve smo to doživjeli u nekom od svjetskih hotela. Zato su danas ponude raznolikije, a hotelski se lanci na sve načine pokušavaju razlikovati od drugih. Neki nude posebne batlere za sunčanje, neki psihologe za kućne ljubimce, neki otmicu i piknik, a ovo su najbizarniji primjeri ‘različitosti’

Romantična prosidba uz pomoć - sove

Tko bi rekao da prosidba može biti tako uzbudljiva? Dvorac Ashford u Irskoj ujedno je dom pripitomljene sove Dingle koju su naučili doletjeti s prstenom oko vrata. Smješten na obali Lough Corriba u selu Cong, srednjovjekovni dvorac podignut je 1228. godine i u njegovim su sobama spavali razni dužnosnici i celebrityji, od kralja Georgea V. i bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana do Beatlesa i Brada Pitta.


Batler za sunčanje

U hotelu Club u St. Helieru u Jerseyju sunčanje kraj bazena ima sasvim novo značenje. Uvijek će vam pri ruci biti batler za sunčanje čiji je posao ulaštiti vam sunčane naočale, dodati kremu za sunčanje, izmasirati lice i stopala, donijeti rashlađeni ručnik ili lubenicu dok se vi opuštate na ležaljci s koktelom u ruci.

Buđenje uz poznate osobe

Ako ste fan country glazbe, hotelski i resort centar Gaylord Opryland u Nashvilleu može vas razveseliti i prije nego što ustanete iz kreveta. Naime, gosti mogu naručiti unaprijed snimljen poziv za buđenje nekih od najvećih zvijezda tog žanra, uključujući Vincea Gilla, Tradea Adkinsa, Kellie Pickler i Wynonne Judd. A kad se probudite, nastupe istih tih zvijezda možete pogledati u klubu preko puta.

To se zove dolazak sa stilom!

Gosti hotela Six Senses Hideaway u Zighy Bayu u Omanu možda nemaju neku neuobičajenu ponudu u sklopu boravka, ali svakako ondje mogu stići na nimalo uobičajen način. Imate tri prijevozna sredstva za biranje - gliserom, džipom ili s leteći s profesionalnim paragliderom koji će vas od vrha obližnje litice spustiti točno pred ulaz samog hotela.


Sve za ljubimce

Hotel deLuxe u središtu Portlanda u Oregonu posvetio je cijeli treći kat kućnim ljubimcima i njihovim pratiteljima, vlasnicima. Hotel nudi sve - od specijalno spremljene hrane, posluge u sobu za pse, akupunkture i masaže za dlakave ljubimce. Čak imaju i reiki tretmane i psihologa za životinje.

Novo značenje posluge u sobu

Hotel Drake u Torontu ima doista širok spektar posluživanja gostiju u sobi. Osim onog uobičajenog, hrane, gosti mogu birati iz vrlo širokog asortimana seksualnih pomagala i igračaka kako bi svoj boravak učinili još nezaboravnijim. Neka pomagala su za solo brijače, a neka su za parove.

Borba jastucima

I dok većina hotela iznimno pazi na inventar, a gost je, naravno, odgovoran za nastalu štetu, hotel Ritz-Carlton u Palm Beachu dosjetio se kako dati gostima oduška. Naime, u ponudi imaju paket i sve ‘sastojke’ za savršenu borbu jastucima - 30 malih svilenih jastuka, boksačke rukavice dječje veličine, a usto dobijete i mlijeko i kekse.


Samo za ljubitelje Oscara Wildea

Nisu sve sobe u londonskom hotelu Cadogan posebne, no svakako jest ona s brojem 118 u kojoj je Oscar Wilde uhapšen 1895. godine zbog ‘nastranosti’ (homoseksualnost tad nije bila prihvaćena). Ondje se možete ogrnuti vjernom replikom Wildeova kućnog ogrtača, počastiti se bocom njegova omiljenog šampanjca Perrier-Jouët i odabrati nešto s njegova omiljenog menija - vino i mineralnu vodu, absint ili tortu s jagodama.

Fali vam kisika? Mi ga imamo!

Hotel Kimpton’s Sky u Aspenu gostima nudi maske s kisikom za koje direktor prodaje i marketinga Alan Cardenas kaže da su jako popularne među ‘aktivnim ljubiteljima visina koji žele doći do daha na kraju napornog dana’. Isti lanac hotela u San Franciscu u svojim minibarovima kao neizostavan detalj nudi gumene patke. Nismo sigurno za što točno.

‘Otmica’ i piknik

Ako ste se zaželjeli prave avanture, posjetite resort centar Namale na drugom najvećem otoku Fidžija, Vanua Levu. Ondje će vas nekad tijekom vašeg boravka oteti i odvesti na piknik iznenađenja negdje na golemom posjedu resorta. Ponekad odaberu mjesto uz vodopade, ponekad u špilji, a ponekad na brodu. Gosti nikad ne znaju kad će im se to desiti.