STROG SVIJET MAŠTE

Suluda pravila za zaposlene u Disney Worldu

24.07.2014 u 12:16

Bionic
Reading

Iako se isprva možda čini kao posao iz snova, nije lako raditi u Disney Worldu – kad god vidite smeće na podu, morate ga podići i baciti u koš, ne smijete koristiti društvene mreže i nipošto ne smijete prestati glumiti svoj lik

Ne postoji 'ne znam'

Ako zaustavite djelatnika Disney Worlda i nešto ga pitate, nikad vam neće reći da ne zna odgovor (čak ni kad ga ne zna) jer mu je to zabranjeno. U slučaju da vam on ne može dati odgovor, nazvat će nekoga tko može, piše Entertainment Overload


Gluma nikad ne prestaje

Glumci u Disney Worldu ne smiju prestati glumiti svoj lik dok god su kostimirani. Svaki lik ima svoj glas, interese, osobnost i priču, a glumci se moraju pretvarati da ne znaju ništa drugo osim onoga što njihov lik zna. Štoviše, svaki od glumaca završava trening potpisivanja autograma jer svaki lik ima svoj način na koji to radi.

Nema pokazivanja prstom

Pokazivanjem prstom se i inače smatra nepristojnim, no to nije jedini razlog zašto djelatnicima Disney Worlda nije dozvoljeno koristiti samo jedan prst. Dvoprstno pokazivanje navodno je uvedeno kako bi ga djeca lakše vidjela.

Smeće

Svi djelatnici Disney Worlda moraju podići smeće kad god ga vide. No ne smiju se samo sagnuti i podići ga, već to moraju učiniti elegantno, u jednom gracioznom pokretu.


Visina

Možda mislite da izgled glumca nije važan za djelatnike Disney Worlda koji su cijelo vrijeme kostimirani? Varate se. Glumci moraju biti određene visine. Na primjer, sve princeze su visoke između 162 i 173 centimetra.

Tetovaže i piercing

Ne možete postati djelatnik Disney Worlda ako imate tetovažu ili piercing. Naravno, ne možete si ni dati napraviti tetovažu ili piercing jednom kad postanete djelatnik. To se ne poklapa s pravilima na službenoj stranici Disney Worlda, na kojoj piše da su tetovaže dozvoljene pod uvjetom da su uvijek pokrivene tijekom rada.

Diznijevski izgled

Svi djelatnici Disney Worlda moraju imati čiste nokte određene dužine, a sve djelatnice moraju imati klasičnu frizuru koja se lako održava. Muškarci moraju imati simetričnu frizuru koja ne pokriva nijedan dio uši te ne smije prelaziti preko ruba okovratnika.


Nema korištenja društvenih mreža

Djelatnicima Disney Worlda nije dozvoljeno koristiti društvene mreže dok rade niti im je dozvoljeno pričati o svom poslu izvan radnog vremena.

Fino ponašanje

Svaka tvrtka ima svoja specifična pravila ponašanja. Djelatnici Disney Worlda nikad se ne smiju mrštiti, uvijek se moraju držati uspravno te ne smiju koristiti mobilne telefone dok rade.

Sunčane naočale

Djelatnici Disney Worlda smiju nositi sunčane naočale na poslu, no one ne smiju odskakati od 'tradicionalnih boja i stila' te ne smiju imati vidljivo ime brenda. Sunčane naočale također se moraju uklapati u kostim.