Funtime ZBOGOM PADALINAMA!

Gradonačelnik Moskve će zabraniti snijeg

  • Autor: A. S.
  • 4.9.2009 12:16:53
  • 4.9.2009 11:08:01

Bajkoviti prizori Kremlja prekrivena snježnim pokrivačem mogli bi postati stvar prošlosti. Naime, moskovskom su gradonačelniku dosadile oborine pa planira zabraniti snijeg u gradu

'Zašto ne bismo snijeg zadržali izvan gradskih zidina? Za sela to znači više vlage i bogatije žetve, a za nas – manje snijega', prenijeli su izjavu gradonačelnika Yurija Luzhkova novine Izvestia i Gazeta ovoga tjedna.

Luzhkov je također podsjetio da se Moskva već neko vrijeme oslanja na raspršivanje oblaka kako bi tijekom ključnih praznika osigurali bistro nebo i što manje padalina. Prema njegovu prijedlogu, nebo bi se trebalo raščistiti čim se primijete teški, padalinama puni oblaci.

Gradonačelnik smatra da će takav pristup vremenskim prilikama donijeti mnoga olakšanja moskovskim građanima, uključujući i smanjenje troškova, budući da čišćenje snijega stoji triput više od sprečavanja padalina.

Međutim, čišćenje oblaka iznad Moskve često uzrokuje gomilanje padalina u okolnim područjima pa stručnjaci smatraju da je plan pun rupa i nepredvidivih posljedica. Tako s time nisu zadovoljni ni stanovnici okolnih sela jer ne smatraju da će im duplo više padalina, kojih i ovako ima previše zimi, donijeti vlagu i bolji urod. A i turisti će se zasigurno pitati gdje su nestale idilične gradske slike ruske zime...

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više