REKORDERKA U BRBLJANJU

Možete li vjerovati da je moguće pričati ovako brzo?

10.07.2014 u 12:01

Bionic
Reading

Nema sumnje da je Fran Capo iz New Yorka do sada već čula sve seksističke viceve o brbljavim ženama s obzirom na to da drži Guinnessov rekord u najbržem govorenju na svijetu

Fran Capo drži Guinnessov rekord kao žena koja govori najbrže na svijetu – titulu koju je dobila nakon što je uspješno izgovorila 603.32 riječi u 54,2 sekunde. No Capo ima i genetsku prednost nad mogućom konkurencijom – njezin Brocin centar (centar za govor u mozgu) drugačiji je nego kod ostalih ljudi, piše The Huffington Post


'Proveli su istraživanje mog mozga i otkrili da moj Brocin centar, koji kontrolira govor, radi drugačije nego kod drugih ljudi', kaže Fran Capo.

Capo je postala poznata još 1986, kad je izašao članak o njoj dok je radila na radiju. U intervjuu je najavila svoju namjeru obaranja rekorda žene koja govori najbrže na svijetu.

Istog dana kad je objavljen članak o njenoj namjeri Larry King pozvao ju je u svoju emisiju da to učini uživo, što joj je uspjelo. Njen tadašnji Guinnessov rekord bio je 585 riječi u minuti.

Godine 1990. ponovo je postavila Guinnessov rekord i otad je ostala nenadmašena kao najbrža govornica na svijetu. Priču o tri praščića ona ispriča za samo 15 sekundi!

'Ljudi me često pitaju kako uspijevam u onome što radim, poput javnog govora ili bungee skakanja. Moj odgovor je – živim prema jednostavnoj filozofiji, prvo kažem 'da', a onda se tek pitam kako ću to izvesti', kaže Fran Capo.