BUDUĆI OLIMPIJCI

U ovom selu svi su izbacivači i - vegetarijanci!

16.07.2014 u 13:15

Bionic
Reading

Indijska sela Asola-Fatehpur Beri stoljećima su se bavila poljoprivredom, no tamošnji muškarci odnedavno su našli novi izvor prihoda – gotovo svi su izbacivači

Asola-Fatehpur Beri možda se nazivaju selima, no ova mjesta imaju oko 50.000 muškaraca i gotovo svi rade kao izbacivači u obližnjim gradovima poput New Delhija, piše India Today


'U ovom selu ne postoji nijedan dječak koji ne ide u teretanu. Svi dječaci vježbaju i vrlo su pažljivi prema svojim tijelima. Nitko ne pije niti puši', kaže glavni trener lokalne dvorane za vježbanje Vijay Pahelwan.

Većina dječaka počinje učiti hrvanje u vrlo ranoj dobi u nadi da će jednog dana otići na Olimpijadu, no ako im to ne uspije, uvijek im ostaje posao izbacivača. Mladići vježbaju po dva do tri sata dnevno – dižu motocikle i traktore, no vježbaju i jogu. Većinom su vegetarijanci.

Pahelwan savjetuje prehranu koja se sastoji od tri do četiri litre mlijeka dnevno, desetak banana i oko pola kilograma voća ujutro, kilogram do dva jogurta s tri do četiri kriške kruha za ručak, te oko litru i pol mlijeka s bademima i nekoliko kriški kruha za večeru. Oni koji nisu vegetarijanci uglavnom sličnoj prehrani dodaju kuhanu piletinu i bjelanjke.


Nije poznato kako su muškarci Asole-Fatehpura Berija postali toliko zainteresirani za poslove vezane uz mišiće, no prema Vijayjovoj priči razlog je bio jednostavan – novac. Jednog dana ga je vlasnik kafića zamolio da dovede petoricu momaka da rade kao osiguranje na vjenčanju za 10.000 rupija (oko 800 kuna), što je bilo više novca nego što je ijedan od mladića ikad zaradio.

Izbacivači u Indiji ovih dana zarađuju oko 140 kuna dnevno ili između 2.830 i 4.720 kuna mjesečno. Jedini uvjet za zaposlenje su impresivna građa, mišići i da nisu bili nikad zakonski kažnjavani.

Žene koje žive u selu također su vrlo zadovoljne i ponosne što im se djeca klone cigareta i drugih opijata.

No nisu baš svi oduševljeni svojom karijerom.

'Plaćaju nas da po cijeli dan samo stojimo. Nije baš najsretnija situacija, no nadamo se da će u sljedećoj generaciji biti liječnika, odvjetnika i inženjera', kaže Kuldeep Tanwar koji radi kao izbacivač na obližnjem privatnom fakultetu.