IGROM SLUČAJA

Nekadašnji šoping centar danas je - ribnjak!

09.07.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Trgovački centar New World Mall u Bangkoku bio je otvoren 15 godina, a zatim je izgubio krov u požaru i slučajno postao ribnjak

Četiri kata nekadašnjeg trgovačkog centra New World Mall u Bangkoku nisu posebno zanimljivi – dok ne bacite pogled u ruševinu. Unutrašnjost propale 11-katnice danas je ribnjak, piše Business Insider


New World Mall otvoren je 1982, no nakon što je otkriveno da je sedam katova ogromnog zdanja sagrađeno bez dozvole, vlasti su ih srušile. Požar je 1999. uništio krov strukture i zahvaljujući tomu kiša je ispunila podrum, a onda su lokalni trgovci u slučajno nastalo jezerce ubacili nekoliko riba kako bi riješili novonastali problem komaraca. Danas u nekadašnjem trgovačkom centru plivaju jata somova i drugih riba.

S vremenom se ruševni trgovački centar pretvorio u turističku atrakciju. Lokalni prodavač Jae Toom kaže da svaki dan navraća bar dvadesetak ljudi.

Rastuća popularnost svratila je i pažnju vlasti na slučajni ribnjak, pa se sad razmatra je li opasan za zdravlje posjetitelja te koliko je zgrada ruševna. Zbog toga je odnedavno zabranjen ulazak u nekadašnji trgovački centar dok se ne odluči hoće li ga turisti ponovo moći posjećivati.