TRADICIONALNO PRLJANJE

Održano svjetsko prvenstvo u ronjenju u blatu

01.09.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Više od 150 ljudi je, unatoč jakom vjetru i kiši, sudjelovalo u tradicionalnom godišnjem Svjetskom prvenstvu u ronjenju u blatu održanom u Walesu

Natjecatelji iz cijelog Ujedinjenog Kraljevstva skupili su se kako bi sudjelovali u popularnom, sad već 20 godina starom natjecanju u ronjenju u blatu u malom gradu Llanwrtyd Wellsu.

Po prvi put je na prvenstvu sudjelovao i danas 74-godišnji Gordon Green, koji je i izmislio natjecanje. Penzioner se pojavio u perajama, s maskom i dihalicom te zaronio u 55 metara dug blatni kanal.

     


Cilj natjecanja je u što kraćem vremenu prijeći dva takva kanala. 'Morate plivati, ali zapravo se najviše koristi neki pseći stil s dihalicom, maskom i perajama. Neki natjecatelji koriste ronilačka odijela, ali Gordon se pokazao kao pravi mačo frajer i nije koristio zaštitnu opremu. Pokušao je i mene natjerati da sudjelujem, ali nisam se dala nagovoriti', rekla je njegova 66-godišnja supruga Diana.

Stotine gledatelja su unatoč neugodnim vremenskim uvjetima bodrili natjecatelje. Za sudjelovanje svaki od njih plaća po 15 funti, a sav se novac daruje u humanitarne svrhe.