Funtime GRADSKA ZNAMENITOST

Pivski bicikl u Amsterdamu i dalje vozi!

  • Autor: M. M.
  • 31.8.2009 9:09:21
  • 31.8.2009 8:00:00

Ogromni bicikl u obliku šanka oko kojeg sjede ljudi jedna je od amsterdamskih znamenitosti, no umalo je bio zabranjen nakon dvije prometne nesreće

Problema možda i ne bi bilo da se nesreće nisu zbile u manje od dva mjeseca, što je gradskog vijećnika zaduženog za promet u lipnju nagnalo da pokrene istragu.

Nakon provedenog ispitivanja gradska je vlast odlučila zadržati neobično ugostiteljsko vozilo, tako da će pivski bicikl i dalje prometovati i točiti omiljeno piće na amsterdamskim ulicama, objavio je glasnogovornik gradske vlasti.

Ipak, bicikl će trebati posebne dozvole različitih gradskih četvrti, a te će dozvole vjerojatno uključivati niz odredbi kojima će se uvjetovati vrijeme vožnje pivskoga bicikla te, što je najvažnije, trijezne vozače. Bez obzira što oni koji ne konzumiraju alkohol tradicionalno upravljaju velikim biciklima, njihova je veličina također postala problem za najuže gradske ulice.

Jedan od najpoznatijih biciklističkih prijevoznika PartyFiets nudi dvosatnu turu na biciklima na koje stane i po dvadeset i dvoje ljudi, a uz to može podnijeti i težinu od tridesetak litara piva.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više