BIZARNA METODA

Indijac hoda unatrag već 25 godina za mir u svijetu

10.06.2014 u 15:26

Bionic
Reading

Mani Manithan već 25 godina hoda unatrag. Ne radi se o medicinskom problemu, već o bizarnoj metodi promocije svjetskog mira

Svatko od nas priželjkuje da čovječanstvo živi u miru, no Indijac Mani Manithan iz Tamila Nadua odlučio se na svoj način boriti za taj plemeniti cilj – već 25 godina hoda unatrag

Manithan je počeo hodati unatraške 1989. nakon što ga je niz nasilnih incidenata u njegovoj zemlji zaprepastio. Neobični Indijac prodaje mobitele u svom selu Agraharam, a tijekom zadnjih 25 godina je postavio mnoge rekorde. Hodao je gol unatrag 483 kilometra, od svog sela do grada Chennaija.

'Terorizam se povećao na međunarodnoj razini. Kako bih osudio takvo ponašanje, hodam unatraške već 25 godina. Moj cilj je svjetski mir', kaže Manithan.


Bez obzira na sav svoj trud, Manithan nije postigao ništa osim što je promijenio svoj način hodanja. No neće odustati – posvuda hoda unatrag: kod kuće, u gradu, po stepenicama, u javnom prijevozu.

Uistinu je nevjerojatno da mu se tijekom zadnjih četvrt stoljeća nikad nije dogodila nikakva nezgoda.

'Moj život je bio pun žrtvi, postignuća, protesta i poteškoća, stoga mi nije problem hodati unatrag dok ne postignemo svjetski mir', kaže Mani Manithan.