KINESKE MJERE

Navijači protestirali jer je košarkaš previsok

30.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Neobična svađa u Kini zbog koje je naposljetku košarkaška utakmica morala biti prekinuta izbila je zbog igrača Huizhou Qiaoxinga kada su navijači počeli snažno protestirati da je previsok

Iako su košarkaši zasigurno među ponajvišim sportašima, The Dream Basketball League propisuje maksimalnu visinu od 1.88 m kako bi se i igrači koji nisu divovskog rasta mogli natjecati.

Problem je tako nastao kada je košarkaš Huizhou Qiaoxing, visok 1,96m trebao nastupiti na utakmici protiv Shenzhen Kuruite, koji su zatražili da se Huizhoua prvo izmjeri. Nakon početnog izbjegavanja, do mjerenja visine je ipak došlo, no metar je pokazao samo 1,87 m.

Službenici kineske košarkaške lige su potom zaključili da imaju 'ograničenu sposobnost i metode mjerenja' te proglasili da Huizhou ipak može igrati, što je izazvalo neviđeni bijes navijača suparničkog Shenzena. 'Nije pošteno, previsok je!' vrištali su razjareni navijači, a kako se nisu smirivali, utakmica je prekinuta u poluvremenu.

Domaći su navijači pak bili ljuti zbog prekida utakmice, pa su razbili pet automobila s šenzenskim registracijama, prenosi Reuters