NEIDENTIFICIRANO BIĆE

Čudovište iz Loch Nessa na Google Earthu?

26.08.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Mladi čuvar iz engleskog grada Nottinghama tvrdi da je na satelitskoj snimci vidljivoj preko Google Eartha otkrio legendarno čudovište iz Loch Nessa. Premda su znanstvenici zaintrigirani idejom, kažu da slučaj treba pomnije istražiti

Jason Cooke (25) je uočio Nessie surfajući po satelitskim snimkama web stranice, a za britanski je The Sun rekao: 'Nisam mogao vjerovati. Savršeno odgovara opisima Nessie.' Na slici je vidljivo biće dužine oko 20 metara ispod površine vode.

Istraživač Adrian Shine, koji radi na projektu Loch Nessa, rekao je: 'Ovo je zbilja intrigantno, ali zahtjeva daljnja istraživanja.' Sliku možete vidjeti ako u stranicu Google Eartha upišete koordinate zemljopisne širine 57°12'52.13"N i dužine 4°34'14.16"W.

Ranije ove godine mediji su javili da je moguće da čudovište iz Loch Nessa nije preživjelo klimatske promjene, budući da više od godine dana nije bilo 'vjerodostojnih viđenja' čudovišta.

Za životinju čije postojanje još uvijek nije utvrđeno prvi se put čulo 1933. godine, otkada je tema raznih priča, legendi i viđenja, ali uglavnom prevara. Također, mnogo se novca utrošilo na istraživanje fenomena, posljednji put prošle godine kada su znanstvenici uz pomoć zvučnih radara i podvodnih kamera pokušavali naći čudovište. Bezuspješno, naravno.