GUZOBRISNO RJEŠENJE

Kaznu za parkiranje platio toaletnim papirom

18.12.2008 u 11:30

Bionic
Reading

Kreativni stanovnik Long Melforda odlučio je pokazati što misli o britanskom sustavu kada mu je prišao policajac da mu naplati kaznu za parkiranje. Napisao mu je ček na toaletnom papiru

Richard Roper, šezdesettrogodišnji umirovljeni farmaceutski direktor, nepropisno je parkirao svoje vozilo na ulici u britanskom gradiću Sudburyju te je policajcu, koji mu je htio naplatiti kaznu od 30 funti, napisao ček na komadu toaletnog papira.

Lokalna policija je potom slučaj dovela na sud s namjerom da mu naplati dodatnih 15 funti, koliko košta unovčavanje neobičnog načina plaćanja. Okružni sudac se hihotao za vrijeme čitavog procesa te je predložio kompromisnu kaznu kojom bi se raščistio nesporazum.

Roper se branio tvrdnjom da se tu ne radi o njegovoj želji da plati ili ne, već o tome da lokalne vlasti odbacuju njegov način plaćanja. 'Što sam učinio, časni sude, bilo je potpuno u dobroj namjeri', opravdao se okrivljenik.

'Moja uplata bila je napisana na papirnatoj podlozi koja prikladno odražava moj stav prema sustavu, koji sam nažalost prisiljen podržavati plaćajući porez', nastavio je briljantno komični Roper, koji ne smatra da je izgubio parnicu. 'Pobijedio je zdrav razum', rekao je na kraju maštoviti farmaceut.