JEDINI PRAVI HRVAT

Urnebesno predstavljanje Đapićeve KROalicije

17.04.2014 u 15:45

RTL Autor: RTL
Bionic
Reading

Predstavljanje KROalicije za bolju hrvatsku, predvođene Brankom Đapićem, 'jedinim autohtonim hrvatskim kandidatom za EU parlament', održano danas u Novinarskom domu u Zagrebu, proteklo je u tonu parodije klasičnog hrvatskog desničarsko-domoljubnog stereotipa. Iako mislimo da bi za satiričare iz News Bara, koji su predstavljanje organizirali, puno efektnije bilo da se Branko Đapić uistinu i kandidirao na europskim izborima, to nas neće spriječiti da sažetak predstavljanja pogledamo u urnebesnom videu

Đapić je predstavljanje započeo pozivom 'svim Srbima da napuste dvoranu', jer je ovo 'hrvatska presica'. Potom se predstavio kao pošteni Hrvat iz Ivankova, sela nedaleko od Vinkovaca, koji je iz ljubavi prema Hrvatskoj i mržnje prema komunizmu pobjegao iz domovine u Istru.

Svoj program je nastavio izlagati navodeći probleme suvremenog hrvatskog društva te nudeći rješenja. Kao prijetnju ističe 'ulazak srpskog pašaluka na velika vrata u Europu', za koju tvrdi kako će se raspasti nakon dvije i pol godine.

Po Đapiću, rješenje pitanja pobačaja leži u činjenici da život počinje krštenjem. Zdravstvena skrb, dodaje, mora biti dostupna svima, pogotovo 'homoljudima/homoseksualcima'. Ishod nedavnog referenduma o zabrani istospolnih brakova objašnjava činjenicom da je najveći alfa-mužjak u ovoj zemlji 'alfa-majka', koja je oko sebe okupila 70 posto Hrvata. Nazvao ju je Željka Karamarkić, a potom se ispravio i nazvao je 'pravim imenom' - Željka Markač.


Demografska slika Hrvatske, upozorava Đapić, katastrofalna je. 'Pojeo sam šest odojaka, ali sve na sprovodima, nijedno na krštenju', pojašnjava. Probleme u obrazovnom sustavu riješio bi ukidanjem plaća prosvjetnim radnicima. 'Čitava Europa govori o besplatnom obrazovanju, a kod nas profesori traže veće plaće', objasnio je.

Kao posebno važno izdvojio je pitanje ćirilice, gdje je upozorio da nije problem u Vukovaru, već u drugim 'dijelovima Hrvatske'. 'Ne pričam o pet, šest tabli, to ja čekićem riješim, ja ovdje pričam o Banja Luci, tamo je sve na ćirilici.'

Upitan što će ako mu DIP ne prihvati listu budući da su rokovi za prijavu na europske izbore istekli, Đapić je u prepoznatljivom trećem licu ustvrdio: 'Lista Branka Đapića sastoji se od pravih Hrvata, a to su oni koji su mrtvi. Matija Gubec, Zrinski-Frankopani, ban Jelačić…'.

Predstavljanje je zaključio rečenicom 'Ovo je početak moje KROalicije, i pad demokracije u Hrvatskoj' te sloganom – Za Hrvatsku kakvu Hrvati zaslužuju