POSLOVNA KREATIVNOST

Kafić naplaćuje 'neću ništa' gotovo četiri kune

11.04.2014 u 13:29

Bionic
Reading

Kafić u glavnom gradu Crne Gore vjerojatno je prvi u toj zemlji, a i šire koji je na svoj cjenik stavio i stavku 'neću ništa'. 'Neću ništa' u kafiću Abraco naplaćuje se skoro četiri kune

Neobična poslovna politika kafića u Podgorici zainteresirala je medije. Prvo su u registar pod šifrom 119 ubacili stavku 'neću ništa' koja po njihovom cjeniku stoji pola eura, a zatim su odlučili dodati i čašu obične vode iz slavine koju gostima naplaćuju 50 centi.


Kako piše portal B92, ovaj potez posljedica je gužvi koje srednjoškolci svakodnevno stvaraju u kafiću. 'Dođe njih desetak, troje naruči kavu, a ostali uvijek kažu neću ništa', rekao je jedan od konobara. Dodali su i da se učenici kod njih osjećaju kao kod kuće pa sa sobom nose hranu i vlastito piće ili zadrijemaju na foteljama.

Naravno, nakon nove naplate, u kafiću se 'neću ništa' i 'molim čašu vode' rijetko čuje.

No zato im je porastao broj 'ozbiljnih' mušterija. Kako je rekao drugi konobar, prije mjesec dana jedan je dubrovački list pisao o ovom neobičnom poslovnom potezu pa ih je već sljedeći dan posjetila grupa od desetak ljudi koji su naručili 'neću ništa' i 'čašu vode' te uredno platila račun.