ČISTA LUDOST

10 selfieja od kojih će vam se zavrtjeti u glavi

23.03.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Prvo su bili selfieji, onda je došao najpoznatiji selfie na Oscarima, zatim su se pojavili uglieji - što ružniji selfieji, pa selfieji bez šminke, pa selfieji sa selotejpom... No sve to skupa nije ništa prema najekstremnijim situacijama u kojima ljudi sami sebe uspiju fotografirati, a to ih čini i najbizarnijim selfiejima

Selfie s jurećim bikom

Mladić poznat samo po imenu Christian postavio je posve nove standarde selfieja nakon što se fotografirao na utrci bikova u Baytownu u Teksasu. Velika utrka bikova ljubiteljima uzbuđenja nudi 400 metara šprinta pred 24 nabrijana bika teških oko 700 kilograma svaki. Jedan od gledatelja uspio je uloviti Christiana kako hvata svoj selfie s bikom za petama.




On to radi svaki dan

Fotograf Kirill Oreshkin ne koristi samo slučajne situacije za originalne selfieje, on ih sam svakodnevno stvara i objavljuje na društvenim mrežama. Teško nam je bilo odabrati jednu fotografiju ovog mladića kojom će(mo) vam oduzeti dah, no odluka je pala. Ostale fotografije možete pogledati na njegovu profilu na Facebooku



Padobranski selfie

Da, pretpostavljamo da selfie u zraku za vrijeme skoka s padobranom više i nije neka novost, ali u svakom slučaju je vrednije pažnje od duckfacea. Uzmite za primjer ovog avanturista. Priliku za selfie ne propušta, no jedna nam je fotografija ipak zapela za oko - na pitaj-boga-koliko metara s osmijehom od uha do uha. Bravo!


Bajkerski selfie

Profesionalni biciklist Barry Nobles jednostavno je programiran da ga vulgaris selfieji ne zabavljaju previše. Na svu sreću, dodat ćemo, jer nas je počastio odličnim uratkom snimljenim na utrci, a osim ekstremnog selfieja, ovdje imamo i primjer photobomba. Dvije muhe jednim udarcem!

Iz pilotske kabine

Kad već pričamo o ekstremnim selfiejima, ne možemo zaobići pilote. A posebno nam je zgodna sličica ovog pilota Švicarskog ratnog zrakoplovstva. Malo podsjeća na Top Gun s možda malo ljepšim krajolikom u pozadini...

Njegov selfie pogledajte ovdje


Roller coaster naopačke

Sudeći prema njegovom profilu na Instagramu, Matt se gotovo specijalizirao za selfieje. Ok, ima još nekoliko lijepih fotografija, no nama su sad ove najzanimljivije. Posebno nam je za oko zapeo selfie koji je slikao na vrhu, ili barem negdje oko vrha, roller coastera. Naopačke.

#SelfieOlympics

Paralelno s Olimpijskim igrama u Sočiju na društvenim se mrežama proširio trend označen kao #SelfieOlympics. Poanta je fotkati se u što bizarnijoj pozi koju nitko ne može ponoviti ili imitirati. Neki sami izvedu akrobaciju, a neki usto koriste rekvizite. Primjer koji vam donosimo je doista impresivan.

Lijepa Justine i morski psi

Justine se na svom profilu na Instagramu može pohvaliti pozamašnom kolekcijom selfieja. I ne možemo joj zamjeriti jer je u svakom slučaju fotogenična - bez obzira na to radi li duckface, smije li se ili se pretvara da joj fali zub. No jedna fotka iskače iz kolekcije - selfie među morskim psima. Fotku je snimila na odmoru na Havajima i pretpostavljamo da se ne radi o nekim pretjerano opasnim beštijama...

Ima ekstremno i ima GoPro ekstremno

Priznajemo, s GoPro kamerom sve je lakše, pogotovo u ekstremnim situacijama, a koliko je teško odabrati, vidjet ćete sami… Zato smo za zadnja dva primjera odlučili uzeti GoPro selfieje. Jedan snimljen u pravom trenutku - premda je gledao prvenstveno sebe, uhvatio je i drugog skakača u letu. Drugi primjer je jednostavno ekstreman i - lijep.