GAMEREPORT

Fallout 3: Mothership ZETA – vanzemaljska otmica

15.08.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ovaj mission disk svojom dužinom trajanja, sadržajem i kvalitetom uvelike nadmašuje neke 'prave' igre

Fallout 3 je jedna od najboljih RPG igara svih vremena. Ta fantastična postapokaliptična fantazija zarobila je maštu mnogih igrača. No činjenica je da je igra prokleto – siva. U redu, kad rokne nuklearna bomba, logično je da će sve oko vas posivjeti te se pretvoriti u prah. Svejedno, koliko god izvrstan, Fallout 3 je često bio monoton. Tome su doskočili mnogi mission diskovi, a posebice ovaj peti. Mothership ZETA se najavljivao kao posljednji službeni dodatak, pa ga je uistinu vrijedilo recenzirati.

A isplatilo se i zbog njegova velikog odmaka od drugih dodataka, pa čak i od osnovne Fallout atmosfere. Naime, u njemu vas otimaju vanzemaljci i odvode na svoj svemirski brod koji orbitira oko Zemlje. Svemirski je brod grafički vrlo raznovrstan te svjež. Baš kao i njegovi plavoglavi vanzemaljski stanovnici. Zapravo, sve je ovdje potpuno tuđinsko; nova energetska oružja, nova vrsta hrane i ostalih predmeta. Odličan, potreban i hvalevrijedan odmak od Fallout standarda! Ipak, i u Mothershipu ZETA se nalaze neki stari, dobro poznati prijatelji…

Vanzemaljci nisu oteli samo vas, već i tucet nuklearnih kreatura, pa čak i neke stanovnike iz Zemljine prošlosti. Među njima je jedan olinjali kauboj, samuraj koji govori japanski i tako dalje. Sadržaja ima sasvim dovoljno za desetak sati ugodnog istraživanja i igranja. Istina, dodatak je prilično linearan, no od materijala koji teži svega tristotinjak megabajta ne možete očekivati čuda. Uostalom, ovdje se možete prošetati i po samom svemirskom vakumu pa ne želim čuti nikakve prigovore. Mothership ZETA je dobrodošlo osvježenje u ovom sada već notorno suhom igraćem ljetu. I na tome mu veliko hvala.