URNEBESNI ZAHTJEVI

Ambasadu tražili pomoć u pravljenju pekmeza

13.08.2009 u 12:19

Bionic
Reading

Ako u stranoj zemlji želite kupiti cipele, ili napraviti pekmez, ili ste nezadovoljni veličinom svojih novopečenih grudi, kome ćete se drugom obratiti nego ambasadi? Ne, pogrešno... Ambasada obično rješava puno ozbiljnije probleme, ali Britanci to očito ne znaju

Britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je vrlo zanimljive i bizarne upite i zahtjeve turista upućene veleposlanstvima u raznim dijelovima svijeta.

Tako je jedna Britanka u Italiji zamolila službenike u ambasadi da je upute gdje može kupiti cipele određene marke, dok je jednog muškarca zanimalo koji točno omjer voća i šećera mora upotrijebiti u pripravi pekmeza.

Gospođa nezadovoljna veličinom svojih grudi nakon operacije zatražila je savjet konzula, a jedna je majka u posjetu Floridi zamolila osoblje konzulata da pomognu njenom sinu tinejdžeru u pakiranju stvari te da ga prevezu u zračnu luku.

Na popisu urnebesnih upita našla se i molba upućena ambasadi da plati račun u restoranu jer je dotičnom turistu blokirana kreditna kartica, kao i upit jednog Britanca: 'Možete li mi reći kako da umirim svog zločestog sina?'

Britanci očito nisu upućeni da ambasade rješavaju probleme poput gubitka pasoša, novca, krađa i sličnih ozbiljnijih problema i da ne pružaju savjete o odgoju djece ni informacije o vremenskoj prognozi.