Kad neće Međugorje

Crkva priznaje Čobankoviću čišćenje grijeha guljenjem krumpira

24.02.2014 u 17:26

Bionic
Reading

Dvije su pozitivne stvari proizašle iz cijele ove priče. Prva je da je moguće očistiti se od grijeha i bez prisutnosti svećenika. A drugo je da su cijene krumpira na svjetskim tržištima porasle, jer u Hrvatskoj 38 milijuna kuna vrijedi 4,5 tone oguljenog krumpira

Kongregacija za nauk vjere predložila je u ponedjeljak ujutro papi Franji da se ozdravljenje savjesti bivšeg hrvatskog ministra poljoprivrede Petra Čobankovića prizna kao službeno čudo. Kardinali koji sjede u kongregaciji do suza su bili dirnuti Čobankovićem ispovijedi koju je objavilo nekadašnje službeno glasilo Sanaderove vlade Jutarnji list. U tom otvaranju duše Čobanković je ustvrdio da je pomažući stroju koji čisti krumpire očistio i svoju savjest od grijeha teškog 38 milijuna kuna proračunskog novca.

'Nema sumnje da je Bog svojoj izgubljenoj ovčici Petru Čobankoviću oprostio njegove grijehe, jer je on guleći krumpire vratio svoj dug državi, društvu i samom Gospodinu Bogu. Sad je sve dakako na papi Franji, ali naš prijedlog je da se ovo čudo prizna, te da se uz sakrament pomirenja tj. svete ispovijedi uvede i sakrament guljenja krumpira koji bi ljude čistio od grijeha, te bi oni u miru mogli poći ususret Gospodinu u onom idućem životu', objasnio je jedan od kardinala iz kongregacije.

Vatikanski mediji nagađaju da je Petar Čobanković najozbiljniji kandidat da jednog dana kad napusti ovozemaljski svijet bude proglašen svecem, i to svecem zaštitnikom krumpira. Osim toga, sve ovo s krumpirom će biti odlično za Katoličku crkvu koja muku muči s nedostatkom svećeničkog kadra, jer će u župe gdje nedostaju svećenici slati samo kamione krumpira koje će ljudi guliti umjesto da se ispovijedaju. Ono najpozitivnije je što u vrhu Crkve vjeruju da se krumpirima neće zalomiti nekakav pedofilski skandal.

Kad smo kod krumpira, ovo što se događa oko Čobankovića je sjajno utjecalo na cijenu kilograma krumpira na svjetskom tržištu. Ako je afera teška 38 milijuna kuna odguljena s 4,5 tone oguljenog krumpira, onda nas to dovodi na računicu od skoro 8.500 kuna za kilogram, što je odlična vijest za proizvođače krumpira.

Za slučaj Petra Čobankovića pročulo se diljem svijeta, pa zatvorenici optuženi za razna nedjela već pišu svojim odvjetnicima i traže zamjene svojih kazni za guljenje krumpira. Među prvima su to učinili mnogi haški osuđenici koji bi oduzete ljudske živote rado mijenjali za vreće krumpira.


Prilozi News Bara na tportalu su satirično-humoristični, vijesti su izmišljene i ne treba ih shvaćati ozbiljno.