PRVI MEĐU NAJLUĐIMA

Oborio rekord u obaranju Guinnessovih rekorda

06.08.2009 u 10:17

Bionic
Reading

Ashrita Furman je ponosni vlasnik čak 236 rekorda iz Guinnessove knjige i već ga tituliraju kao čovjeka koji je najbolji na svijetu u 100 različitih 'disciplina'. Možda bismo i skinuli navodnike da se ne radi o stvarima poput 19 kilometara neprekinutog prevrtanja ili rezanju jabuka u zraku

Pedesetčetverogodišnji Njujorčanin Ashrita Furman proveo je zadnjih 30 godina rušeći Guinnessove rekorde. Zasada je na brojci od 236 i ne pada mu na pamet stati. Podvizi su uključivali nevjerojatne stvari poput uzastopnih 27.000 'zvijezda', 19 kilometara prevrtanja, prepolavljanja 27 jabuka samurajskim mačem u zraku, najdužeg balansiranja na lopti za pilates, a ovisnik o rekordima se trenutno priprema za najbrži sprint na 100 metara – u perajama.

U najnovijem izdanju Guinnessove knjige Furmanovo ime stoji iza 100 rekorda, no dva su u međuvremenu oborena.

'Bio sam vrlo neatletski građen kao dijete i okolina mi se podsmjehivala. No kasnije sam sreo Sri Chinmoya, dobitnika Nobelove nagrade za mir i učitelja meditacije. To mi je promijenilo život. Povezanost uma i tijela postala je nit vodilja mog života. Počeo sam dovoditi svoje tijelo do krajnosti putem meditacije', objašnjava Furman koji među svoje podvige ubraja i guranje auta 27 kilometara te nošenje boce mlijeka na glavi zastrašujućih 129 kilometara.