DRUŽENJE PRI 300 KM/H

Rekordnih 108 padobranaca se spojilo u zraku

03.08.2009 u 10:44

Bionic
Reading

Najbolji iz svoje klase, sportski padobranci iz svih dijelova svijeta, sastali su se, a gdje drugdje, nego u zraku, ne bi li oborili rekord. Njih 108 na trenutak se spojilo u formaciju i ušlo u povijest

108 sportskih padobranaca uspjelo se skupiti u najmnogoljudniju zračnu formaciju dosad. Veza je trajala čitavu jednu sekundu, dok su se freeflyeri survali brzinom i do 300 kilometara na sat u zraku nad Ottawom.

Sudionici su iskočili iz pet različitih aviona i imali su na raspolaganju svega 40 sekundi da se skupe i povežu. Kako je zadnja granica za pripremu padobrana oko dva kilometra visine, trenutak u kojem su se uhvatili za ruke nije smio biti predug.

108 letača je pomno izabrano iz svih krajeva svijeta. U obzir su uzeti samo oni koji su postigli zapažene rezultate na natjecanjima.

'Sve je u planiranju. Ne možemo komunicirati jednom kada smo u zraku. Sve se svodilo na to da pronađeš mjesto koje ti je određeno i dođeš do njega što prije, gurajući se kroz tijela ostalih, koja padaju brzinom od 300 km/h', slikovito je opisao situaciju Luis iz Venezuele.

'Partijali smo čitavu noć nakon toga, osjećaj je bio fenomenalan', dodaje letač koji, čini se, nije zaboravio ni neke druge načine letenja.