Funtime SUDAC JE BIO BRŽI

Papa Benedikt XVI. snimio božićni album

  • Autor: K. D.
  • 3.8.2009 9:41:44
  • 31.7.2009 11:07:55

Poglavar Katoličke crkve krenuo je put Zlatka Sudca i snimio nekoliko pjesama koje bi se za par mjeseci mogle pojaviti na prvom božićnom albumu vatikanskog superstara

Papa Benedikt XVI. snimio je uz pomoć zbora Rimske filharmonije seriju pjesama u kojima pjeva litanije i napjeve u čast Blažene Djevice Marije, kao i recitacije molitva na latinskom, talijanskom, portugalskom, njemačkom i francuskom.

Vokal katoličkog poglavara bit će smiksan sa snimkama Kraljevskog filharmonijskog orkestra iz Londona, koji trenutačno pili svoje dionice u slavnom Abbey Road studiju.

Papa je potpisao ugovor s Universal Geffenom, izdavačem koji pod svojim okriljem drži neke albume Johna Lennona, Kylie Minogue, Petera Gabriela i Donne Summer, a CD se očekuje na policama trgovina 30. studenog ove godine.

'Glas mu je kao da pjeva uspavanke', opisao je vokalnu izvedbu Benedikta XVI predsjednik Geffena Colin Barlow.

Iz izdavačke kuće također poručuju da album neće biti ponuđen na digitalni download, jer bi to navodno narušilo ljepotu tradicije koju želi dočarati. Dakako, nadaju se iznimnom prodajnom uspjehu jer na tržištu postoji ogromna količina katoličkih fanova.

Dio prihoda ići će u humanitarne svrhe, a dio će podijeliti Geffen i Vatikan. Izdavač također radi na još jednom izdanju Svete Stolice. Ponovno će snimiti glazbenu pratnju za molitvu pape Ivana Pavla II. Album je nazvan 'Abba Pater' i imat će, kažu, netipičnu pratnju na klavijaturama, uz potporu klasičnih aranžmana.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više