GDJE IMA DIMA, IMA I DRAGULJA

Jacksonova kosa bit će pretvorena u dijamante

28.07.2009 u 10:20

Bionic
Reading

Pramen kose Michaela Jacksona posebnim će postupkom biti pretvoren u niz dijamanata za koje se očekuje vrtoglava cijena. Tvrtka koja se bavi pretvaranjem ljudi u dragulje kosu je dobila od producenta spota za Pepsi reklamu iz 1984. godine u kojoj je Jacksonu zbog pirotehničkog incidenta izgorilo pola glave

Američka tvrtka LifeGem objavila je da je otkupila pramen kose od producenta reklame za Pepsi, za čijeg se sinimanja, prije 25 godina, Michaelu Jacksonu kosa pretvorila u buktinju.

Iz tvrtke objašnjavaju da posebnim postupkom izlučuju ugljik iz organskih ostataka te ga pod iznimnim pritiskom i toplinom, upravo nalik onima što ih Zemlja stvara pri proizvodnji vlastite bižuterije, pretvaraju u dijamante.

Već su napravili isto s ostacima kose Ludwiga van Beethovena, navode u LifeGemu.

Cijena koju rodbina plaća za 'dijamantizaciju' svojih najdražih kreće se od 20.000 do 130.000 kuna, a za Jackoa očekuju postići daleko višu cijenu.

Na aukcijama diljem svijeta uskoro se očekuje gomila stvari u vlasništvu preminulog kralja popa, za kojima će nesumnjivo zašuštati neusporedivo veća gomila papirića. Bijela rukavica koju je nosio na turneji Victory 1984. godine bez problema će premašiti iznos od 100.000 funti, kažu znalci.

Pogledajte video u kojem Jackson doslovce gori: