Funtime LITERATURA I KAMENJE

Knjiga o Mjesecu jedna od najskupljih u povijesti

  • Autor: K. D.
  • 27.7.2009 11:20:40
  • 27.7.2009 10:44:20

Knjiga kojom će se obilježiti 40. godišnjica prvog čovjekovog spuštanja na Mjesec tiskat će se u znakovitih 1969 primjeraka, a njih 12 prodavat će se u posebnom izdanju s komadima kamenja sa Zemljinog satelita. Izdavač očekuje rekordnu cijenu

Moonfire, knjiga američkog pisca i svemirskog entuzijasta Normana Mailera koja opisuje misiju Apola 11, bit će ponovno tiskana u znak 40. obljetnice spuštanja na Mjesec.

Od 1969 primjeraka koji će biti tiskani i pušteni u prodaju po cijeni od 5 i pol tisuća kuna, u paketu s par velikih postera, njih dvanaest bit će posebno opremljeno i komadom meteorita koji su pali s Mjeseca, a od kojih će najveći biti težak 30 grama.

Riječ je i o jednom od najvećih meteorita ikada pronađenih pa izdavač Taschen America očekuje da će se tih tucet knjiga prodati po cijeni od par stotina tisuća dolara po primjerku.

Svi koji su za književno-astronomske blagodati spremni iskeširati i astronomsku sumu već ionako žive u nekoj drugoj galaksiji. Iskreno, ne znamo što će im još i komad kamena kao dokaz.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više