Funtime DUŠEVNE BOLI

Tužba zbog izbacivanja iz videoigre

  • Autor: D. R.
  • 29.7.2009 9:05:12
  • 29.7.2009 9:05:12

Igrač iz Kalifornije odlučio je potražiti zadovoljštinu sudskim putem nakon što je zbog nedoličnog ponašanja protjeran s mreže PlayStation Network

Mrežno igranje je jedan od načina socijalizacije, a kao i u stvarnom svijetu, sa sugovornicima valja biti uljudan. PlayStation Network je Sonyjeva mreža na kojoj se za red brinu moderatori. Spomenuti imaju pravu prognati osobe koje se neprimjereno ponašaju, a upravo to se dogodilo Eriku Estavillou iz San Josea tijekom igranja PlayStation 3 hita Resistance: Fall of Man.

Nakon što se okomio na moderatore na službenom forumu, prognan je i s čitave mreže, što je rezultiralo podizanjem tužbe protiv Sonyja. Estavillo navodno pati od agorafobije, te mu je mrežno igranje bilo jedina prilika za socijalizaciju i to mu je sada uskraćeno, a za svoje besjede na forumu spomenuti se brani glasovitim Prvim amandmanom, slobodom govora. Usto, Sony tereti i za krađu jer nije iskoristio svoj plaćeni bon do kraja, a kao zadovoljštinu potražuje 55.000 dolara odštete. Nažalost, nigdje se ne spominje što je točno Estavillo zgriješio da bi zaradio tako rigoroznu kaznu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više