Funtime EKSTREMIZAM NA 32 KOTAČA

Spustio se niz rollercoaster u rolama

  • Autor: K. D.
  • 22.7.2009 11:05:58
  • 22.7.2009 9:45:59

Ovisnik o adrenalinu i čovjek koji život ne stavlja na kocku već na tucet kotačića, oborio je još jedan egzotični i ekstremni rekord. Spustio se niz rollercoaster u posebno izrađenim rolama i mjestimice dosegnu brzinu od 90 kilometara na sat

Dirk Auer se doslovce kotrlja niz život, a kako stvari stoje, ne bi bilo čudno da se jednog dana otkotrlja i u smrt. Naime, ekstremni roler se u najnovijem podvigu spustio niz stari drveni rollercoaster u parku Trips Drill u Stuttgartu.

'Bilo je opasno jer je trebalo uzeti u obzir dosta faktora', priča tridesetšestogodišnji Nijemac. 'Rollercoaster je načinjen od drveta i uvijek postoji šansa da neki vijak nije dobro pričvršćen i da viri. Da su mi role zahvatile nešto takvo, sasvim sigurno bih pao i poginuo', nastavlja ekstremist na 32 kotača koji je mjestimice dosezao brzinu od 90 kilometara na sat te u neke zavoje ušao pod kutom od 90 stupnjeva.

Pothvat je organizirao dva mjeseca, a i sam je napravio specijalne role koje odgovaraju utoru tračnica. Svaka je imala po 16 kotačića, a na izradu je potrošio 110 sati.

Sve je prošlo trijumfalno, a Dirk je u svoju knjigu rekorda upisao još jednu stavku. U jednoj od prethodnih stoji da se rolao zakvačen za Porsche GT2 brzinom od 302 kilometra na sat.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više