Funtime LAKA LOVA

Djeca zarađuju bacajući smeće u kante

  • Autor: K. D.
  • 17.7.2009 13:09:24
  • 17.7.2009 12:51:23

Općina u Essexu odlučila je motivirati klince na bacanje smeća u kante na ulici. Kad god ih netko iz gradske uprave spazi da to čine, mora im dati 42 kune

Da lova nije samo motivacije starijima već i djeci, pokazuje odluka gradskog vijeća u Braintreeju u Essexu. Odlučeno je da svaki vijećnik koji vidi dijete kako baca smeće u kantu na ulici iskešira malom pet funti, odnosno 42 kune.

Inicijativa je naišla na žestoke kritike, jer se smatra da bi djecu trebalo odgajati bez novčanog potkupljivanja. 'Zašto ionako ne bi smeće bacali u kantu? To bi trebala biti prirodna stvar. Ova inicijativa je tužna kada razmislite o njoj', rekao je jedan od mještana.

Za ravnatelja škole stvar izgleda drukčije: 'Promjene navika moraju se nekako motivirati. Jedan od načina je taj da uvedete kazne za neprihvatljiva ponašanja, a drugi da nagradite pozitivna.'

Ako projekt uspije te klinci masovno počnu bacati smeće u kante, u što uopće ne sumnjamo, gradsko vijeće proširit će inicijativu i na uzrast srednjih škola. No ne sumnjamo da će za to trebati izdvojiti ipak nešto veći iznos kad se tinejdžeri pomame za nevjerojatno lakom lovom.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više