SVE ZA REKLAMU

Jesu li slavni istinski gejmeri ili pozeri

02.09.2009 u 10:40

Bionic
Reading

Ne prođe dan da ne pročitamo kako je netko bogat i slavan nekoga ostavio, prevario, donirao u humanitarne svrhe ili usvojio siroto dijete. Osim toga, filmske i pjevačke zvijezde pokušava se prikazati kao obične smrtnike koji vole obične stvari, između ostalog i videoigre. Istražili smo je li zbilja tako, ima li među poznatima gejmera, ili se samo vole slikati s kontrolerom u rukama

Wheelman - Vin Diesel u virtualnoj akciji
Vin Diesel
O simpatičnom snagatoru grubog glasa i zvijezdi brojnih filmskih hitova često čitamo da je velik obožavatelj videoigara. Premda to nikad otvoreno nije izjavio iz očitih razloga, zna sve o World of Warcraft i kruže glasine da ima lika pod alijasom Dish (nikako ga ne treba povezivati s Dishamanom, babom s europskog servera Dragonmaw). Diesel priznaje da je ranije aktivno igrao Dungeons & Dragons, a prije nekoliko godina osnovao je i tvrtku Tigon Studios koja se bavi izradom igara.
Presuda: gejmer

Bill Gates
Dobrotvor Gates koji poziva bogataše da podijele svoje bogatstvo sa siromašnima u nekoliko navrata je uzeo gamepad u ruke, što je ovjekovječeno i fotografijama. Gotovo smo sigurni da je to napravio isključivo u promotivne svrhe jer niti Gates izgleda kao osoba koju bismo mogli povezati s videoigrama, niti je u dosadašnjim intervjuima na bilo koji način natuknuo da u svojoj tehnološkoj kući igra neki naslov, a i djeci je ograničio gledanje u monitor na samo 45 minuta dnevno. Netko će reći da je Gates zbog toga savršen roditelj, no nismo tu da raspravljamo o toj njegovoj ulozi.
Presuda: pozer

Profi golf s Tigerom Woodsom
Tiger Woods
Profesionalni i vjerojatno najpoznatiji igrač golfa zbog svojih je sportskih uspjeha dobio je čitav serijal videoigara. Dakako, riječ je o simulacijama golfa pod imenom Tiger Woods PGA Tour koje će se ove godine pojaviti u svom desetom izdanju. Woods je u jednom razgovoru rekao kako sebe smatra gejmerom od osnovne škole i prve videoigre zaigrao je na Atariju 2600, a do danas je isprobao gotovo sve konzole. Kada kreće na turneje i odsjeda kod prijatelja, obavezno sa sobom nosi PlayStation za slučaj da, ako prijatelji imaju djecu, Tiger ima s kime zaigrati. 'Svako se dijete zna igrati na PlayStationu', kaže Woods, s čime se slažemo.
Presuda: gejmer

50 Cent - što drugo nego otporan na metke
50 Cent
Reperska zvijezda poznatija je po svojim pjesmama i preživljavanju koje mu je osiguralo status cijenjenog celebrityja nego po videoigrama. Ipak, dosad su se pojavile dvije igre koje nose njegovo ime i u čijoj je izradi aktivno sudjelovao. Pogledamo li njegove intervjue prije prve igre i one nedavne, očito je da se ili dobro pripremio za pitanja novinara ili je postao pravi gejmer. S obzirom na stil života i kulturu u kojoj su videoigre nezaobilazan dio, 50 Centu ćemo dati rejting na kredit.
Presuda: gejmer

Steven Spielberg
Omiljeni režiser jednostavno nije odolio čarima Nintendovog Wiija te je prilikom promocije ugrabio Wiimote kojim se razmahao i u hipu napravio dovoljno mjesta oko sebe. Iako smo isprva pomislili da je Spielberg čisti pozer kojeg je Nintendo pozvao radi reklame, ispalo je da je on uistinu kreativac i u isto vrijeme gejmer koji shvaća naše potrebe. Sam je osmislio zabavnu igru Boom Blox kako bi djecu natjerao na aktivno igranje umjesto nepomičnog sjedenja, a da je pogodio ukus igrača, govori podatak o milijun prodanih primjeraka i najava novog nastavka. Bravo, Stevene!
Presuda: gejmer

Nintendova reklama s Nicole Kidman
Nicole Kidman
Nintendo je nedavno pokrenuo veliku reklamnu kampanju u koju je uključio i brojne poznate face. Među njima se našla i Nicole Kidman: sva u bijelom, snimila je reklamni spot u kojem u bijeloj sobi mirno sjedi na bijelom trosjedu s bijelim Nintendom DS u rukama - ako niste primijetili, naglasak je na bijeloj boji. Kao prvo, igranje u takvom okruženju je previše fantastično čak i za nas koji fantaziju obožavamo, a kao drugo, zar Nicole uistinu sliči na gejmericu? Definitivno ne.
Presuda: pozer

Kraljica pozera
Vjerojatno ne postoji poznata osoba koja se više fotografirala od Paris Hilton, razmažene bogatašice koja ne zna kamo bi s novcem. Nije ni čudo što su je fotografi prilikom izlaska iz dućana uhvatili svaki put s drugom konzolom jer je očito da gospođica Hilton ni sama ne zna što je kupila - možda kutiju za nakit, možda nove uloške s krilcima, a možda i sam internet? Kako god bilo, Paris voli pozirati i biti u trendu, a sad, je li u rukama torbica od nekoliko desetaka tisuća dolara, rukavice od dikobraza ili najnovije tehnološko čudo, uopće nije važno. Glavno je da kamere škljocaju u umjetni osmijeh, izuzmemo li basnoslovnu cifru na računu, ni po čemu atraktivne plavuše.
Presuda: pozer svih pozera

Robin Williams
Simpatični glumac je za razliku od svojih vršnjaka videoigre prihvatio kao svakodnevnu zabavu u kojoj uživa. Williams je još 1997. prvi put spomenuo videoigre u Lettermanovom showu kada je izjavio da igra Quake, 'mrežnu pucačinu u kojoj ulaziš u sobe i iduće što znaš jest da ležiš na podu'. Početkom novog tisućljeća rado je igrao Half-Life i Warcraft III, a po dolasku Battlefielda II priznao je da previše vremena provodi u ulozi snajperista. Mislite da glumi? Teško, jer tko bi drugi osim zadrtog gejmera nazvao vlastitu kćer Zelda, prema istoimenoj princezi iz serijala Legend of Zelda.
Presuda: gejmer svih gejmera