GODIŠNJI BEZ SUNCA - 400 EURA

Putnička agencija nudi osiguranje od lošeg vremena

14.07.2009 u 08:00

Bionic
Reading

Ljudi čije je najveće zadovoljstvo ležanje na plaži i sunčanje, odsad imaju priliku dobiti novčanu naknadu ako za trajanja njihovog godišnjeg odmora vrijeme bude loše i ne uspiju dobiti ten kakav su htjeli

Francuske putničke agencije Pierre et Vacances i FranceLoc osmislile su policu osiguranja kojom se turisti osiguravaju od lošeg vremena. Drugim riječima, korisnici police dobivaju dio novca natrag ako ih primjerice zadese barem četiri dana kiše u jednom tjednu.

'Osiguravajuća kuća Aon France u dogovoru s agencijom Pierre et Vacances nudi klijentima automatsku naknadu dijela njihovih troškova ako vrijeme bude ispod očekivanja', stoji u priopćenju. Aon France će na temelju satelitske snimke iz francuskog meteorološkog zavoda odlučiti kolik bi povrat nezadovoljni turist trebao dobiti.

Kišom uništen godišnji odmor košta i do 400 eura, a novac stiže poštom na kućnu adresu, prenosi Reuters. Herv Kayser, idejni začetnik, za francuski dnevni list Le Figaro je rekao da je prošle godine deset posto zainteresiranih za osiguranje ispunilo uvjete za povrat novca.